Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ez normális így?

Szerintetek ez normális így?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 4 hónapos a kisfia és majdnem 10 kiló, aggódik hogy a gyerek még nem csinál semmit (bár még annyira nem is kéne), de szó szerint egész nap kézben van, csak annyit van letéve mikor alszik, minden más időben fogják. Így nem is fog mozogni, szerintem, de ha ezt mondom neki megsértődik, hogy hogy tenné már le mikor akkor sír pár perc múlva, hasra meg egyáltalán nem fekteti, mert szerinte az nagyon rossz neki. Hogy fog ez a szegény gyerek mozogni tanulni? Milyen tanácsot lehetne adni ennek az anyukának? Bár én már semmit nem merek neki mondani, de szegény babát sajnálom. Ja, még annyit van letéve a gyerek, hogy egy nap 3szor 10 percre beleteszi kompba(!), ami szerintem a másik nagy hülyeség
2013. aug. 9. 11:58
 1/7 anonim ***** válasza:
hát a helyzet az hogy nem a te gyereked és bár lehet hogy bosszant a helyzet, de szerintem nem kell neki a tanácsod. ha nem akarsz összeveszni vele akkor ne akarj beleszólni. ha ő így akarja akkor legyen így. Nyilván nem tesz jót a picinek a 10kg- sem alapból, no de fogyókúrára sem foghatod. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy szeretné. fordított esetben neked sem tetszene ha odajönne valaki kioktatni.
2013. aug. 9. 12:03
 2/7 anonim ***** válasza:

A "jótanácsokat" utáltam a legjobban. De ilyen esetben, azért megmondanám a véleményem, ami a jelenlegi aktuális tanácsokkal egybevág - az alap dolgokat. Elmondanám egyszer, miért jó ha leteszi, hasra miért kell tenni, miért nem jó a komp, stb. Nem érdekelne, hogy megharagszik, gondoljon amit akar, de a tőlem telhetőt megtettem.

Az a baj, hogy ez a tipus később is ilyen lesz...nem lehet egész életében fogni a kezét és utat mutatni. Egyszer elmondanám a véleményemet és kezd vele amit akar :)

2013. aug. 9. 12:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt hozzátenném még, hogy nem akarom én kioktatni, magamtól semmit nem mondok, de ő szokta kérdezni, hogy szerinted ezt, meg azt hogy? Én mindig úgy kezdem a válaszom, hogy nem neveltem még fel 10 gyereket, de az én vélemeényem az, vagy én így meg úgy csinálnám, vagy nálunk így szoktam (9 hós a lányom). Szóval nem vagyok az a kioktató típus, csak akkor jár a szám, ha kérdeznek, és akkor is próbálok nem bántó lenni. Nem az én gyerekem, csak sajnálom szegényt
2013. aug. 9. 12:23
 4/7 anonim ***** válasza:

szerintem egy kicsit túlzol..ha tényleg így lenne ahogy írod, akkor ott elég nagy a baj. védőnő, orvos nem szokta látni azt a gyereket?

ha csak annyi lenne, hogy sokat van kézben az nem gond. nyűgösebb babák tovább igénylik a hordozást.

2013. aug. 9. 12:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván fogyóztatni nem lehet, de ha leteszik és mozoghat, akkor majd úgyis elkezd alakulni. Elmondhatod neki, hogy ha nem teszi le, akkor nem fogja a kis izmait használni, erősíteni. Hiába fogja várni, hogy felüljön időre, mint más gyerekek, vagy felálljon vagy ilyesmi. Ő fog sajnálkozni majd és utálni másokat, ha más gyereke már tudja, az övé meg még nem. A hasra fektetést sok baba nem szereti. Nem kell erőltetni először még. De lehet letenni a földre és melléfeküdni. Csalikat kitenni később és kúszon utána vagy legalább forduljon arrafelé. Hívd el esetleg hozzátok vagy ötletként játszóházba. Vannak olyan helyek is, ahol egész piciknek van hely, ahol nem rohangálnak a nagyobbak. Megláthatja másokat és megláthatja, hogy te hogyan csinálod. Szerintem másokat látva benne is majd kialakul az igény és jobban fogja látni a dolgokat. Ajánlhatnál neki egy könyvet is. Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem c. könyve. Meséld el neki, hogy olvastad/megvan neked stb. és milyen jó ötletek vannak benne, hogy minden hónapra, napra le van bontva, hogy mivel fejlesztgetheted a babádat, az érzékeit, mozgásait stb.
2013. aug. 9. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én babám 10 kg 8 hónaposan! Atyaég! Nem csak az a baj, h nem fog időre csinálni dolgokat, de ha ez így megy tovább nagyon megterheli majd a szívét ha majd tényleg el kezd mozogni. Ekkora súlyt mozgatni nem kis feladat egy 4 hónapos babának. Itt a környezetemben van egy kislány ő egy éves és 18 kg, igazi óriás a többihez képest, pedig az enyém se kicsi (igaz ő 80 cm már most). A kislány már tud járni de egy idő után már fújtat...

Szóval ja, vagy azt kéne h elmentek közösen ilyen babázó helyre vagy felkeresed a védőnőjét/orvosát és elmondod nekik az aggodalmaidat, h segítsenek neked jobb belátásra bírni az anyukát. Talán egy szakemberre jobban hallgat.

2013. aug. 9. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Itt nem azzal van a gond, hogy a baba 10kg, mert arról az anyuka nem tehet, adottság, étvágy kérdése...nyilván nem fogja az anyuka azt csinálni, hogy nem ad neki enni, ha ordit a gyerek. De az viszont nem jó, hogy állandóan ölben van. Bár gondolom tényleg ordit ha leteszik, mert már annyira megszokhatta, hogy állandóan hordozzák.

Nem igazán tudsz mit tenni, az anyukának kell megoldania, hogy először csak keveset a földre tenni/hasra tenni, hiába sir a gyerek, akkor is, aztán egyre több ideig hagyni. Dehát ha az anyuka nem akarja, mit tudsz tenni? Semmit.

2013. aug. 9. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!