Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mi lehet az oka...

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy mostanában ilyen sok nagy - 4 kiló feletti - baba születik?

Figyelt kérdés
Az én babám is 4 kilóval született, és még másik két ismerősömnek is, meg sok ilyet is olvasok. Mi a párommal magasak vagyunk, de vékonyak, és mindketten kis súllyal születtünk. Gondolkodtam mitől lett ilyen nagy. Szedtem az Elevitet, nem volt hányingerem soha, jókat ettem, de csak mint előtte, nem zabáltam. És ha lesz kistesó, akkor megint ilyen nagy, vagy még nagyobb babára számíthatok?
2009. okt. 25. 23:18
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Valószínűleg,hogy attól van sok ekkora baba,hogy a terhes nők mindeféle gyógyszert,meg vitamint szednek.A második és a többi gyerek pedig általában nagyobb súllyal születik,mint az előző.
2009. okt. 25. 23:21
 2/7 anonim ***** válasza:
52%
Az első válaszolóhoz csatlakozom. Én is úgy hallottam, hogy manapság a sok ajánlott vitamin beszedése miatt születnek nagy súlyú babák. Anno, amikor én születtem (82-ben), akkor még nem voltak ilyesfajta vitaminkiegészítők. Bátyám 80-ban 3 kiló 52 dekával született, én pedig 2 kiló 55-tel 82-ben. Anyukám mindkettőnk esetében "ugyanúgy járt el", szerintem ez egyénenként és gyerekenként változik, hogy melyik gyerek lesz a nagyobb, nehezebb. :) Jó babázást! :)
2009. okt. 26. 00:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én a terhességem első 3 hónapjában szedtem csak az Elevitet. A kisfiam 3850gr-mal született.
2009. okt. 26. 07:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Régen is születtek nagy babák, persze lehet kevesebb! Semmi köze a vitaminoknak hozzá,inkább az ételeknek amiket megeszünk. A disznó, csirke, pulyka, minden tenyésztett állat kap tömegnövelőszert. Ez a mi szervezetünkbe is bekerül. Az egész emberiség is nő folyamatosan.
2009. okt. 26. 07:56
 5/7 anonim ***** válasza:
jobb lenne, ha alacsony súllyal születnének???!!!
2009. okt. 26. 09:12
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek! Egy barátnőm mindkét gyermekénél végig szedte a vitamint, és mindkettő alig volt több 3 kg-nál, szóval nem egyértelműen az Elevit a ludas, szerintem is inkább a kaja lehet az oka, én mondjuk lehet elég sok szénhidrátot is ettem, tésztákat, stb.

Kedves utolsó: Nem, nem lenne jobb ha kis súllyal születnének, nem is azért kérdeztem. Csak mert érdekel.

2009. okt. 26. 09:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Szeretnék látni egy embert, aki a c vitamintól, a vastól, az akármilyen (kivéve B-) vitamintól hízik.

Ez hülyeség. Egyébként én nem szedtem semmilyen vitamint, alig ettem szénhidrátot, 170centihez vagyok 60 kiló és 4500grammos fiam született. Biztos vannak összefüggések, de szerintem ez "szerencse" kérdése. Kinek mit dob a gép.

2009. okt. 26. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!