Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sógornőm - aki beteg -, az 1...

Sógornőm - aki beteg -, az 1 éves fiam fejére hosszú fekete hajú parókát rakott és a tudtom/engedélyem nélkül kitette a közösségi oldalra a fotókat. Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés

35 évesek vagyunk a párommal. Két gyermekünk van, 3 éves lány és 1 éves fiú. Az én lakásomban lakunk. Apósomékkal nem jövök ki, 2 évente egyszer ha kimegyek hozzájuk. De a gyerekeket ugye nem lehet eltiltani, ráadásul nagy kertes házban laknak egy kis faluban, jó levegő van, medence, hatalmas kert, állatok.... Szeretnek a gyerekek kint lenni. Általában egyszer egyik, máskor másik gyerek van kint 1-1 napra, olyankor a párom is kint van, természetesen.

Én autoimmun beteg vagyok, sajnos néha kórházba kell mennem 1-1 napra és az ország másik végébe járok immunológushoz. Így amikor mennem kell, biztonságban tudom a gyerekeket, mert megszokták hogy néha kint vannak a nagyszülőknél. Idáig nem is volt semmi baj, illetve apróbb dolgok de azok miatt szépen szóltam. Pl szóhasználat, stb.

De ma kiverte a biztosítékot valami. A közösségi oldalra benéztem, és teljesen véletlenül láttam hogy a sógornőm az én tudtom és beleegyezésem nélkül az 1 éves kisfiam fejére hosszú fekete göndör hajú parókát rakott, lefényképezte őt, és 4 képet ki is rakott az ő saját oldalára. ( Utólag sem szólt! ) A képeket többen látták, nyomták a tetszik gombot :(((( A kisfiam úgy néz ki mint egy gyerek prostituált :(((( Ez most történt pár perce.

A párom nincs itthon, dolgozik. Kimondhatatlanul dühös vagyok, legszívesebben odamennék és felpofoznám, de félek ha felhívom telefonon, úgy megbántom hogy soha nem fogok beszélni vele többet.

Annyi még az igazsághoz tartozik, hogy a sógornőm daganatos beteg, már megműtötték, de még táppénzen van. Tehát megvan a maga baja neki is. Ráadásul ő lesz a fiam keresztanyja, csak a keresztelővel addig várni akartunk amíg kicsit megerősödik a sógornőm.

Most mondjátok meg, túlreagálom a dolgot? És nevetnem kellene a képeken? Fogjam fel bohóckodásnak? Vagy fejezzem be örökre a kommunikációt a sógornőmmel? Még semmit nem léptem, mert úgy érzem, mindjárt felrobbanok :(

2013. aug. 1. 16:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

3: "De nálunk nem probléma, ha valaki kitesz képet a más gyerekéről."

Az én gyerekeimet is fotózták barátnők a saját gyerekeikkel, én is fotóztam másét, de az volt az első, hogy megkérdeztük a másikat, kirakhatom-e.

Mi abban egyeztük meg, hogy ha átlagos fotó, a gyerek nem néz ki hülyén, alulöltözötten, tehát egy sima vállalható kép, akkor nyugodtan.

A kérdezőt se zavarta volna biztos egy helyes, mosolygós portré, na de a gyerekből ne csináljanak már hülyét.

2013. aug. 1. 16:34
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Azért akik úgy gondolják, hogy egy vicces fotó miért baj, ha kikerül a gyerekről, azok gondolják már végig, hogy azt nem csak a nagybácsi fogja látni meg pár kolléga mosolyog egyet, hanem simán kikerülhet a világhálóra. Akár mém is lehet belőle, és képzelje el mindenki, ahogy a gyereke fotója mellé egy "vicces" amerikai épp valami gusztustalan szöveget ír és terjeszti. Vagy photoshoppal picit átszerkeszti, és a cuki babafotóból egy vállalhatatlan kép lesz, ami később kellemetlen lehet a számára.

Pl ez is biztos egy aranyos fotóként került ki, aztán a 9gag is tele van különböző verziókkal:

[link]

Többféle szöveggel itt is megtekinthető:

[link]

Pl ilyennel:

[link]

Ha valaki úgy gondolja, hogy szeretné ha a gyereke képe körbejárja a világot a f**ck, a sh***it, a***nal meg hasonló felíratok kíséretében, az osszon csak meg róla nyugodtan vicces képeket.

2013. aug. 1. 16:58
 13/19 anonim ***** válasza:
84%

Vicces babafotók:

"nem tudom hogy nutella vagy a saját sz**rom":

[link]

Hitler baba:

[link]

Más formában:

[link]

A legdurvábbat nem találom, ha meglesz beteszem.

Szóval ki lehet rakni a gyerekről képeket, csak azért az legyen vállalható. A "vicces" képek kikerülhetnek, és nem biztos hogy később a gyerek büszke lesz rá, hogy mindenki rajta röhögött.

2013. aug. 1. 17:10
 14/19 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem is túlreagálod.

12-ben nyilván van igazság, de megjegyzem be lehet állítani, hogy kik lássák a képeket, és az említett esetek 90%-ban is a szülő posztolja a mémmé lett képet.

Amúgy az egész facebook őrület egy nagy baromság, aki rajta van, az megérdemli, már bocsánat. Főleg ha nagy feneket kerít a dolognak.

2013. aug. 1. 17:10
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

"de megjegyzem be lehet állítani, hogy kik lássák a képeket,"

[link]

"A HWSW a múlt héten fedezett fel egy jelentős hibát, amivel sokak Facebookos fotóalbumaihoz hozzá lehet férni még akkor is, ha az letiltotta, hogy a profilján keresztül azok láthatóak legyenek. "

...

"A Facebook esetében azonban lehetőség van olyan korlátozásra, amely a biztonság hamis illúzióját kelti. Hiába korlátozza valaki az elérést, némi trükközéssel könnyedén hozzáférhetünk szinte bárkinek a fényképeihez. A módszer lényege, hogy a korlátozás beállításával valójában csak a profiloldalunkról és a keresőből tűnnek el a linkek, amelyek a profilunkba mutatnak, de ha kerülőúton próbálunk bejutni, akkor szabad hozzáférést szerezhetünk az albumokhoz. "

2013. aug. 1. 17:33
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
levetetném vele, de nálunk az sem szokás, hogy mások gyerekeiről tegyünk ki képeket
2013. aug. 1. 19:25
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

Elég bizonytalan vagy, ne haragudj, ha nálad kiverte a biztosítékot, akkor miért farolsz meg rögtön?

Nekünk az ismeretségi körünkben van olyan pár, aki a megszületett babájáról sem akkor sem azóta nem tett fel képet, mikor kérdeztem, h mikor láthatjuk (nem lehet mindenhova azonnal futni) azt a választ kaptam, h apuka ellene van a kicsiről szóló képek feltöltésének. Furcsállottam, de elfogadtam, az ő gyerekük, mindenki maga tudja, mit visel el, meddig terjed a tűréshatára.

Ugyanígy, van olyan barátnőm, akinek egyszer valamiért szerettem volna megnézni a profilját, keresem, hát nem találom. Hívom, h mi történt, erre mondja, h töröltette magát, mert vk (egy kedves "barátnő") olyan képeket rakott fel róla, amik NAGYON előnytelenek, és kiborították a képek alatti "kedves" megjegyzések. Én eddig ilyesmire nem is gondoltam, de azóta, ha közös képeket teszek fel, megkérdezem előtte az azon szereplőt. Sőt, plusz példa, én magam is egy családi esemény kapcsán, rokon által készített képen NAGYON ELŐNYTELENÜL festek, utálom azt a képet, és nem tetszik, h feltették! És kicsit sértőnek is tartom, h én szerepelek rajta, akkor nem lehet megkérdezni, h te figyelj már, feltehetem, vagy válasszak mást inkább - szerintem alapvető intelligencia kérdésének kellene, h legyen.

Mindennek megvan a maga kultúrája, és nem vagyunk egyformák, akit nem zavarna, az ne szóljon, de akit zavar, az ne csináljon úgy, mintha nem zavarná, csak mert másmilyen válaszokat kapott.:-)

Nekem sem tetszene, megmondom őszintén, pedig biztosan nem szándékosan égeti a kicsit, csak mókázott vele, de ne feljetsétek el, amit egyszer kitettél, onnantól azt el nem tünteted, bármikor megatlálható. És nem tudom, ki hogy van vele, de a fenti linkek egyike sem tetszene nekem, ha az én gyerekem lenne a főszereplő.

Meg lehet azt szépen is mondani (mondjuk nem most tedd, fújj párat előtte:-), ne haragudj, de nekem nagyon nem tetszik ez a kép, még ha talán a lányomat tetted volna fel (ne említsd a parókát, feltételezem, neki is van, már a sógornődnek) hosszú hajjal, de a fiamat ne, mert nekem nem tetszik ilyen kislányosan - próbáld erre kiadni az utat. És szerintem ezek után tudni fogja, h milyen képet tegyen fel, mert biztosan szereti a kicsit, nem a rosszindulat vezette.

2013. aug. 2. 15:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. A dolog vége az lett, hogy végül a Párom szólt a testvérének s lekerültek a képek.
2013. aug. 7. 23:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az összes választ, de elmesélem a saját sztorimat. Húgomnak hosszú fekete haja volt, a kisfiam meg kb 8 hónapos lehetett. Ült a tesóm ölébe a fiam,és úgy lógott a tesóm haja, mintha a fiamé lenne. Aztán a tesóm még besegített kicsi és jól a kisfiam feje köré fogta a haját. Úgy nézett ki, mint Ozzy Ozborne. :) Lefotóztam és a kép a közösségi oldalon landolt. Nagy sikere volt. Néha kell a mulatság az ember életébe. Nem hiszem, hogy prostituáltnak nézne ki a kisfiad. Ha jó a kapcsolatod a sógornőddel, akkor én ezért nem balhéznék. Ha tesóm a tudtom nélkül rakott volna ki ilyen képet a fiamról, azon is jót vidultam volna. :)
2013. dec. 18. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!