Én csinálom rosszul?
Nekünk ugyan tornáztatni kellett a lányunkat 4-5 hónapos korában, de nem ültettük.
Ez abból állt, hogy megfogtuk a két kezét és nagyon lassan elkezdtük felhúzni, mintha ülne. Nem teljesen, mert azt az orvos tiltotta, csak épp hogy.
7 hónapos korában mászásból ült fel, de akkor is úgy, hogy egyből eldönt oldalra. Mint egy részeg micimackó, olyan volt :DD
Egyébként sokáig kattogtam azon, hogy X gyereke mit csinál, az enyém nem. Baromira aggódtam és a férjem nem győzött leállítani. Ha rajtam múlt volna, akkor szerintem Mo-n minden orvost felkerestem volna, hogy szerintem a lányomnak baja van. Persze, mindenki azt modnta volna, hogy nincs semmi problémája, jól fejlődik.
Aztán betöltötte az egy évet, lassabban fejlődött már. Ugye az első évben tanulnak meg szinte minden mozgást, utána agyilag fejlődnek.
Most 2 éves múlta pár napja, nagyon szépen beszél és érthetően, de nem folyékonyan és mondatokban.
Rengeteg midnent megcsinál, amit egy 3-4 éves korban lévő gyereknek kell. Akik anno "dicsekedtek", hogy X-Y már ezt is tudja, most "sehol" sem vannak. Pedig csak a gyereken múlik minden. Ha ő nem akarja, akkor a szülő semmit sem tud tenni.
Ezek a dolgok annyira a természettől függenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!