Tapasztalt Anyukák! Van erre valami módszer?
16 hónaposnál,milyen módon kezeljem a hisztit??
A boltba,ha nem engedem,hogy megfogjon valamit ordít,csapkod,rugdos,nem akar visszaülni a kosárba,és azt sem,hogy fogjam.Próbáltam a figyelemelterelést,de nem mindig jön össze..Elég ciki ilyenkor,sokan elég érdekesen néznek,volt aki megjegyezte"de kényes gyerek..".
Próbálom úgy nevelni,hogy a NEM szót ismerje,néha meg is érti,hogy nem szabad,de mikor tömve van egy bolt akkor rájön az 5 perc,és már szaladok is kifelé...
Tapasztaltabb anyukáktól szeretnék tanácsot kérni!Köszönöm szépen!
Vért izzadtunk mindketten mire kialakult egy rendszer. Egyetlen egy valamit választhat. Amikor bemegyünk a boltba, mindig hagyom, hogy egyedül beletegye a kosárba,amit szeretne (nyilván nem lego a 30ezresből, hanem valamilyen nasik szoktak lenni általában). Ilyenkor megbeszéljük, hogy milyen jól választott stb. Aztán ha jön a próbálkozás, hogy még ezt is lehetne-e, akkor mondom, hogy persze, ha az előzőt visszateszed. Gondold meg, melyiket szeretnéd jobban. Legközelebb pedig, majd azt választod.Aztán persze dicsérgetem, hogy milyen okos, hogy megérti ezt, meg hasonlók.
Nagyon nehezen szoktunk hozzá, de működik.
Először is ne érezd cikinek a bolti hisztit. Ritka az a gyerek, aki legalább egyszer nem csinálja. A megoldás az, ha elmondod, hogy azért jöttök ki a boltbol, mert....., és következetesen kijöttök. Nekem a 2.5 éves fiam ma csinált egy kis hisztiműsort, elmondtam neki, hogy nem kapja meg amit akar, és kijöttünk. A figyelemelterelésen kívül a jó megoldás az, ha nem engedsz neki. Ha rájön, hogy nem ér el vele semmit, abba fogja hagyni.
A megjegyzésekkel ne foglalkozz, mert ez a fejlődés része, van amelyik baba így feszegeti a határokat, van, amelyik"kulturáltabban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!