Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejérzékeny babának mit lehet...

Tejérzékeny babának mit lehet adni tejtermékek helyett?

Figyelt kérdés
9 hónapos. Amíg szopizott ekcémás volt a bőre. 6 hónaposan abbahagyta utána tápszer és hozzátáplálás, ekkor elmúlt az ekcéma. 1 hónapja bevezettem a joghurtot és túrót, megint ekcémás lett, nem is tudom hogy a tejterméktől van vagy nem. Most szüneteltetem és meglátjuk. Csak kérdezném hogy tejtermékek helyett mit adhatok neki?
2013. júl. 18. 19:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az alpro soya termékek nagyon jók.

Tej helyett rizstejet,zabtejet lehet adni.Ezek szerintem egész finomak.Túró rudi helyett Geszti Esztit.

Nézz szét a spar-ba,ott nagyon sok ilyen terméket árulnak.

2013. júl. 18. 20:00
 2/12 anonim ***** válasza:
szóját semmiképp ne adj. azt még később lehet adni, mint a tejtermékeket.
2013. júl. 18. 20:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekünk a legjobban az Alpro, rizsteje ízlik, már csak ezt isszuk, a Sparban olcsóbb mint máshol, de nem mindig kapni. Ezzel sütöm a palacsintát, sütit. Én sütöm Neki a sütit, mivel a boltiak bizonytalanok, de a Tescos babapiskóta is bevált, mint nasi. Kakaot, holland kakaoporból készítem vagy Bedego. Elfelejtettük a sajtot, tejfölt, joghurtot. 28 hós, még szopizik, így én is diétán vagyok, apa szolidaritásból. Sokféle szalámi van tejfehérje mentes.
2013. júl. 18. 20:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy Liga margarint használok. A szója valóban kereszt allergiát okozhat.
2013. júl. 18. 20:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, benézek a Sparba. :)

Esetleg még ötletek?

2013. júl. 18. 20:54
 6/12 anonim ***** válasza:
Sinlac , sinemil tejpépek?
2013. júl. 18. 21:12
 7/12 anonim ***** válasza:

sinlac és sinemil tényleg jó.

rizstejet készíthetsz házilag, keress receptet neten, sok van.

kókusztejet, zabtejet, mandulatejet, szezámtejet, napraforgómagból is könnyen tudsz készíteni.

ha zabpehelyből, akkor azt főzni kell, a többit nem: őrölt magot összeturmixolod kb 6-7 szeres vízzel, áll egy kicsit, összerázod, aztán leszűröd és kész. tele van káciummal, vitaminokkal, fehérjével.

egyéb gabonából is lehet: köles, hajdina.

és gesztenyelisztből is szoktam főzni pudingszerűt, ízetlen, de pld sinemillel teljesen jó.

amarántpehely banánnal összeturmixolva: krémtúró állagú lesz.

avokádó: villával összetörve, esteleg gabonapéppel kanalazva, vagy kenyérre kenve.

2013. júl. 18. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:
Enyém is 9 hós.Ha egyszer kijött az ekcéma nem adhatsz neki tejterméket, ha gondolsz egyet, csak azért mert elmúlt a bőrtünet.Ezt jó ha tudod.Attól még allergiás marad a tejtermékre. Érdemes másfél éves koráig diétázni, aztán vérvétel, vagy bőrpróba gasztroentreológián.Ez komoly dolog, s ha nem figyelsz oda egy életre diétáznia kell majd. Sajnos nálunk 4 allergia van eddig.Jó még azt is tudni, hogy van keresztallergia, nálunk is sajnos.Tehát tejfehérjére, tejcukorra keresztallergia a tojás és a szója.Ezeket figyeld meg hogy bírja-e.De inkább még várj vele és ne add.Minél tovább diétáztok neki annál jobb, mert erősödik a szervezete.Gyerekorvosra ne hallgass, sajnos nagyon sok nem fogadja el, hogy allergiás, és nem érdekli, egészen addig míg nincs tünet.Akkor meg már késő.
2013. júl. 18. 21:35
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. júl. 18. 21:40
 10/12 anonim ***** válasza:

3. Vagyok. Gasztroenterologusok általában tejterhelést végeztetetnek, kórházi körülmények között. Mi 2 éves koráig még nyomokban tejfehérjét tartalmazó ételt sem ettünk, akkor csinálták meg a terhelést, pozitív lett, újra ekcemás lett. Így újra diéta. Fél év múlva ismét megpróbáltuk, megint ekcemás lett. 3 évesen megyünk kontrollra, addig kerüljük a tejfehérjét tartalmazó ételeket.

Tipp, a kókusz tejpor ( Dm-ben veszem ) nagyon finom, én azzal iszom a kv-m. Kókusz sűrítmények is vannak, azok is finomak.

A kenyeret én sütöm, de vigyázni kell az élesztők is tartalmaznak pl tejsavót ( nem mindegyik ). Mindent amit vásárolsz el kell olvasni mit tartalmaz. A tejet adó állatok húsából sem lehet enni pl marha hús. Kecske tejet sem szabad.

Én már megszoktam 2 év alatt, már nem is kívánom a tejet, csak néha.

2013. júl. 19. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!