Tejérzékeny babának mit lehet adni tejtermékek helyett?
Az alpro soya termékek nagyon jók.
Tej helyett rizstejet,zabtejet lehet adni.Ezek szerintem egész finomak.Túró rudi helyett Geszti Esztit.
Nézz szét a spar-ba,ott nagyon sok ilyen terméket árulnak.
Köszönöm, benézek a Sparba. :)
Esetleg még ötletek?
sinlac és sinemil tényleg jó.
rizstejet készíthetsz házilag, keress receptet neten, sok van.
kókusztejet, zabtejet, mandulatejet, szezámtejet, napraforgómagból is könnyen tudsz készíteni.
ha zabpehelyből, akkor azt főzni kell, a többit nem: őrölt magot összeturmixolod kb 6-7 szeres vízzel, áll egy kicsit, összerázod, aztán leszűröd és kész. tele van káciummal, vitaminokkal, fehérjével.
egyéb gabonából is lehet: köles, hajdina.
és gesztenyelisztből is szoktam főzni pudingszerűt, ízetlen, de pld sinemillel teljesen jó.
amarántpehely banánnal összeturmixolva: krémtúró állagú lesz.
avokádó: villával összetörve, esteleg gabonapéppel kanalazva, vagy kenyérre kenve.
3. Vagyok. Gasztroenterologusok általában tejterhelést végeztetetnek, kórházi körülmények között. Mi 2 éves koráig még nyomokban tejfehérjét tartalmazó ételt sem ettünk, akkor csinálták meg a terhelést, pozitív lett, újra ekcemás lett. Így újra diéta. Fél év múlva ismét megpróbáltuk, megint ekcemás lett. 3 évesen megyünk kontrollra, addig kerüljük a tejfehérjét tartalmazó ételeket.
Tipp, a kókusz tejpor ( Dm-ben veszem ) nagyon finom, én azzal iszom a kv-m. Kókusz sűrítmények is vannak, azok is finomak.
A kenyeret én sütöm, de vigyázni kell az élesztők is tartalmaznak pl tejsavót ( nem mindegyik ). Mindent amit vásárolsz el kell olvasni mit tartalmaz. A tejet adó állatok húsából sem lehet enni pl marha hús. Kecske tejet sem szabad.
Én már megszoktam 2 év alatt, már nem is kívánom a tejet, csak néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!