1 hónaposan, ha ülésbe fölhúzom a babám, lógatja hátra a fejét, nem emeli magával. Az orvos azt mondta, csináljam ezt vele naponta többször. Nektek mikortól húzza föl a kis fejét?
Nekem is lógatta a fejét, kb. 2-2,5 hónaposan tartotta meg rendesen.
Naponta 2 alkalommal végeztük ezt a gyakorlatot, pelenkázás után 3x. Nagyon óvatosan.
Ugyanerre és arra, hogy nem emeli és tartja a fejét hason nekem a PIC-en mondta a doktornő, hogy hengerpárnáztassam is a lányomat, naponta 6x5 percet.
Ehhez kell egy henger alakú párna vagy összetekert pléd/törölköző, ami a babának megfelelő méretre van összetekerve. (nem tudom a méretezést, nekem megmutatta a doki, mekkora kell). Ezt a párnát teszed a hóna alatt átvezetve a mellkasa alá és 5 perceket tölt rajta.
3 nap után szépen tartotta a fejét, pedig nem tartottam be a napi 6 alkalmat, mert sokallottam, de 3 is elég volt.
Ezt a gyakorlatot a hazajövetel napjától végeztük a kisfiammal. Nyaki hypotóniával és torticollissal született, ezért volt rá szükség.
1,5 hónaposan már emelte a fejét, ölben tartva pedig már szépen megtartotta a buksiját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!