Hogyan taníthatnám az egyévesemet, ha nem akar rám figyelni?
Nem kell egyáltalán tanítani egy ilyen kicsi gyereket!
A gyerekek nagyon érdeklődőek és kíváncsiak és mindenki más mértékben. A szülőnek annyi a feladata, hogy a gyerekéhez mérten mondjon el, mutasson meg dolgokat, illetve, hogy a kíváncsiságuk megfelelő módon ki legyen elégítve.
Én soha nem ültem le, hogy na, akkor most tanulunk, ezt vagy azt kell csinálnia...ugyan, dehogy. Csak amit ő igényelt. És nagyon sok mindent tudott is és tud is. De soha semmit nem tanítottam, mert én akartam. Amit ő szeretett volna.
Amúgy meg ne csodálkozz, hogy egy 1 éves gyereket egy csomó minden még nem érdekli, csak inkább a mozgás, ugrálás, játszás. Teljesen rendben van ez így.:)
Ne ne eröltesd.
Ülj le vele játszani, és ha hozza a könyvet akkor mutogatsz neki ha eldobja akkor nem mutogatsz neki. Lehet 1 perc lehet 5 perc (ennél többet tuti egy 1 éves sem enged). Ülj le a földre hozzá, és kezdj el egy tornyot fakockákból építeni. Tuti oda megy és ledönti. Majd újra felépíted és újra ledönti. Ez akkora élmény lesz neki hogy már viszi legközelebb a kocát, hogy építsd meg neki és ö dönthesse.
Össze rakod a puzzelt és ö szétturja.
Te bepakolod a plüss állatokat és ö kidobálja.
Ezek az élmények neki. ezeket kell most tudnia.
Szia!
Pont azon gondolkodtam, hogy felteszem ezt a kérdést én is. Igaz, a mi kislányunk még csak 8,5 hónapos, de pont ilyen Ő is. Gyakran aggódok azon, hogy fogok így neki bármit is megtanítani, mert állandóan megy a "dolgára" és amit mutatok neki nem érdekli. Tapsolni, és integetni már tud, de hiába mutatom neki az állatokat a könyvben, magasról tesz rá, és kiveszi a kezemből.
Aztán rájöttem, hogy nem várhatom el tőle, hogy ezekre figyeljen. Neki most azt a legfontosabb, hogy másszon, és menjen arra amerre neki szimpatikus. Majd eljön az az idő is, hogy fogékony legyen rá. A többi anyukával meg kérlek ne foglalkozz!!!!! Az ő babájuk ebben jobb, a tied meg másban! :) Boldog babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!