Mikor nő be a kutacsa? Elég nagy még mindig.
Mi pont így voltunk a fiammal, én halálra aggódtam magam.
Pont 2 éves lett, mire becsontosodott neki.
A doktornő mindig azzal nyugtatott, hogy a 18 hónap nem szentírás, és sokkal ritkább és veszélyesebb az, ha idő előtt (6 hónaposan) forr össze.
Nyugi!
szerintem adhatsz neki nyugodtan 3-4 cseppet is, 14 hónaposan főleg.
Az én babámnak kezdetektől 2 cseppet adtam a védőnő mondta mivel nagy súlyú baba lehet 2 cseppet adni, most 5 hónaposan én 3-4 cseppet adok neki, mert ha belegondolsz amit valóban lenyel abból az mennyi lehet....
Ma voltunk a dokinőnél 5 hónapos státuszon és szinte teljesen benőtt már a kutacsa...
Szerintem meg elég a két csepp, ahogy írtam, az 5-6 hónaposan benőtt kutacs nagyobb problémát jelentHET később (ahogy nő az agy, nem lesz helye).
Inkább kicsit később forrjon össze.
Első voltam.
Én is úgy tudom, hogy sokkal rosszabb, ha korábban összenő, én nem örülnék annyira neki, ha 5-6 hónaposan már majdnem összenőtt volna, mint ahogy egyik válaszoló örül! A korai kutacszáródás nagyon veszélyes, műteni is szokták, felnyitják a koponyát hogy legyen hely az agynak, persze nem mondom, hogy náluk ez a helyzet, de a lényeg, hogy egyáltalán nem kell siettetni. Az én lányom 15 hónapos, még mindig kb 1 ujjnyi a kutacsa, ennek ellenére nyárra a dokink azt mondta hagyjuk abba a vigantol szedését, majd szeptembertől szedje újra.
Szóval semmi ok az aggodalomra szerintem. Egyébként szerintem a vigantol nem csodaszer rá, fölösleges megemelni az adagot, attól nem fog jobban összenőni szerintem...
Igen azt én is hallottam, hogy ha olyan korán összenő abból bajok lehetnek!
Köszi, akkor megnyugodtam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!