Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom 2,5 hónapos, pár...

Kislányom 2,5 hónapos, pár napja észrevettem, hogy tortyog, de a védőnő szerint ez teljesen normális?

Figyelt kérdés
De, nekem elég fura.. Ma pl szinte egész nap alszik, tegnap is elég sokat aludt, pedig nem igazán szokása. Este fürdés után elszokott aludni, és csak hajnalba kel fel egyszer enni, de tegnap óta többször is felkel. Eszik, visszaalszik, felébred, és cicizni akar.. Nem sokat van fent. Porszívózom az orrát, de nem igen jön belőle semmi. Próbáltam, hogy anyatejet cseppenteni neki, de nem sokat használ, tengeri sóoldatos spray-t is vettem neki, de azzal se jön sokkal több. Amikor szívom neki van, hogy elkezd öklendezni, ez mitől lehet? Mert már felhívtam a védőnőt, de azt mondja, hogy ne aggódjak, ha nincs láza, de szerintem el van dugulva az orra, de közbe mégse tudom, mert kap rajta levegőt, csak nagyon tortyog. Bocsánat, hogy ilyen kacifántos, de első babás anyuka vagyok, és ha valami szokatlant tapasztalok egyből elkezdek parázni..
2013. júl. 15. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért öklendezik, mert felszívta a váladékot és lenyelte.Égészen lent van a garatban és ahogy te szívod öklendezést vált ki nála a sok váladék hirtelen távozása. Ne aggódj valószínűleg meghűlt egy kicsit és ezért taknyos. Szívd rendszeren és akkor nem lesz neki mit visszanyelni. Levegőt azért tud venni az orrán, mert ösztönösen lenyeli a váladékot a garatba.
2013. júl. 15. 13:39
 2/5 anonim ***** válasza:
*rendszeresen
2013. júl. 15. 13:40
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom ettől lehet az is, hogy én úgy veszem észre, hogy kicsit mintha be lenne rekedve. Még egy kérdés, amit kihagytam. Milyen időközönként lehet porszívózni? Mennyi időt várjak két szívás közt?
2013. júl. 15. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem "kell" várni a szívások között, akkor szívd, amikor látod rajta, hogy kellemetlen neki. Azzal csak jót teszel neki, ha gyakran szívod - nehogy arcüreg gyulladás legyen belőle. Érdemes előtte használnod a sós oldatot.
2013. júl. 15. 15:35
 5/5 anonim ***** válasza:
szia ugyanez van nálunk is! de fiamnál csak akkor ha alszik! védőnő szerint normális, dokinál is voltunk nem talált semmit, mégis nagyon aggódom mert sokszor olyan mint aki mindjárt megfullad. mi lett nálatok elmúlt? mikor?
2013. szept. 22. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!