Köztetek van olyan, akinek a babájánál nem tévesen, hanem valódi vészhelyzetben riasztott a légzésfigyelő?
másrészt pedig ahol baj van, az döntő többségében enélkül is kiderül,
és oda valóban kórházi monitorozás kell.
Hát ne is haragudj, de mi van ha én nem tartozom a döntő többség közé?????
Mi megvettük és egyszer sem riasztott be, nem tud lemászni az érzékelőkről mert bárhogy rakom rá a gyereket működik. És kamerás amit én imádok, mert látom őt bárhol is vagyok a házban. Sztem nem felesleges csak nem sz*rt kell venni 10000ért....
Nekem a barátnőméknél riasztott egyszer,valósan.
A kisfia nem lélegzett.Ő kezdte el újraéleszteni,a
férje pedig hívta a mentőket.Sikerült megmenteni az életét.
Neki tényleg "bölcsőhalála" volt.De szerencsére,ma már 1 éves nagyfiú és teljesen jól van. :)
Nálunk egyszer volt. De sok 20mp-es figyelmeztető is.
Én eleve egy 40ezer ft-os Angelcare 401 modelt vettem 2 éve és soha nem riasztott tévesen. Amikor hazahoztuk a 2. nap riasztott miközben én zuhanyoztam. Hirtelen azt se tudtam mi történik. Aztán felkaptam a kislányomat, semmi... magmahoz szorítottam és közben ,,ráztam" nem erősen, de hogy felkeljen és végre sikerült. Szegénynek már lilás volt a kicsi szája. Aztán mikor visszaaludt elkezdtem figyelni. beállítottam, hogy minden mozgásnál tompa kattanó hangot adjon ki. Aztán hallottam, hogy sokáig nincs kattanó hang, közelebb mentem semmi mozgás..se a mellkasa... semmi... 20 mp múlva hirtelen pittyent egyet és akkor egy nagy sípoló levegőt vett. Szinte minden alvásnál így volt az első 2 hónapban, de egyre ritkábban fordult elő. Aztán kb fél éves korában teljesen megszűnt a figyelmeztető csipogásos éjszaka is. Kb 1 éves koráig használtam a légzésfigyelőjét (bébiőr egyben) és azt hiszem életem legjobb befektetése volt az a 40 ezer ft...
13-as vagyok.
Igen,ő tudta hogy mit kell tennie,mert együtt voltunk egy felkészítő tanfolyamon,ahol megmutatták mi a teendő ilyenkor.Én csak ajánlani tudom,hogy aki teheti menjen el egy ilyenre,és ha baj van nem esik majd kétségbe,hogy mit is tegyen!
Köszönöm, szerintem az utolsó válaszoló mondta ki szerintem a lényeget. Szerintem nem az a gondoskodó anya, aki a létező legdrágább modellt veszi meg, hanem aki nem sajnálja az időt pl. egy tanfolyamra sem, hogy tudja, hogy ha tényleg baj van, mit kell tenni. Mert enélkül a legdrágább légzésfigyelő sem ér sokat.
Mindenkinek köszönöm a válaszát. További szép napot!
Szia! A fiamnak gondja volt a légzéssel a születése után ezért mindenképp akartam egy figyelőt. Egyszer riasztott másfél év alatt, amikor valóban nem vett levegőt, de csak mély álmában egy hosszabb légzésszünete volt, és túl érzékenyre volt állítva a gép. Így nem nevezném valódi riasztásnak, de azért tévesnek sem.
Amikor kimászott egyik délután a kiságyból, akkor is nagy hasznát vettem a jelzésnek:)
Annyit szólnék hozzá a témához, és bocsánat, tényleg Off lesz, de az nem a légzésfigyelő hibája, hogy vészhelyzetben a szülő nem tudja, hogy hogyan kell újraéleszteni, lélegeztetni a babát. Több olyan légzésfigyelő is van, amihez adnak kupont ilyen tanfolyam elvégzéséhez. És a Gyermekmentő Szolgálat is kiszáll kisgyermek és csecsemő elsősegély tanfolyamot tartani, ha összegyűlik megfelelő számú jelentkező.
Nem is értem, hogy ha a jogsihoz kötelező az eü vizsga, akkor gyermekvállalás előtt legalább a lehetőségét miért nem ajánlják fel ennek soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!