Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Köztetek van olyan, akinek a...

Köztetek van olyan, akinek a babájánál nem tévesen, hanem valódi vészhelyzetben riasztott a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés
2013. júl. 14. 08:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
Volt egy olyan,hogy pár hetesen nem vett evès után levegőt be is kèkült! Akkor kórházban voltunk ès megnyugtattak,hogy semmi baja! De a lègzèsèt akkor nem vizsgálták! Utánna jártunk havonta kontrollra ott volt ez a doktor nèni aki mondta,hogy jó az ha van mert ha riaszt az olyan hamar van (a mi kèszülèkünknèl 21 másodpercnyi kimaradásnál),hogy nem hadja nagyin bealudni a babát! Pl. Erőseb kell dörzsölni a kis hátát vagy 1 újjal erősen megpöckölni a talpát! Ezek azok a módszerek,amitől leginkább èszhez tèr! De volt olyan riasztás amire magától nem kelt föl úgy kellett èbreszteni! Mivel nálunk több riasztás volt èn elvittem alvásvizsgálatra! Kiderült,hogy van lègzèskimaradása!
2013. júl. 14. 11:37
 12/20 anonim ***** válasza:
55%

másrészt pedig ahol baj van, az döntő többségében enélkül is kiderül,

és oda valóban kórházi monitorozás kell.

Hát ne is haragudj, de mi van ha én nem tartozom a döntő többség közé?????

Mi megvettük és egyszer sem riasztott be, nem tud lemászni az érzékelőkről mert bárhogy rakom rá a gyereket működik. És kamerás amit én imádok, mert látom őt bárhol is vagyok a házban. Sztem nem felesleges csak nem sz*rt kell venni 10000ért....

2013. júl. 14. 11:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a barátnőméknél riasztott egyszer,valósan.

A kisfia nem lélegzett.Ő kezdte el újraéleszteni,a

férje pedig hívta a mentőket.Sikerült megmenteni az életét.

Neki tényleg "bölcsőhalála" volt.De szerencsére,ma már 1 éves nagyfiú és teljesen jól van. :)

2013. júl. 14. 11:55
 14/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, örülök, hogy ilyen pozitívan alakult a történet, és a barátnőd felkészült és higgadt volt. Sajnos a legtöbb szülőnek fogalma sincs, mit kell tennie egy valódi éles riasztás esetén, mert ha bölcsőhalál esete áll fenn, ott az elkékült gyerek rázása mit sem ér, mert rendszerint, mikor már nem lélegzik, akkor már a keringés is leállt. Távolról is elismerésem a barátnődnek.
2013. júl. 14. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk egyszer volt. De sok 20mp-es figyelmeztető is.

Én eleve egy 40ezer ft-os Angelcare 401 modelt vettem 2 éve és soha nem riasztott tévesen. Amikor hazahoztuk a 2. nap riasztott miközben én zuhanyoztam. Hirtelen azt se tudtam mi történik. Aztán felkaptam a kislányomat, semmi... magmahoz szorítottam és közben ,,ráztam" nem erősen, de hogy felkeljen és végre sikerült. Szegénynek már lilás volt a kicsi szája. Aztán mikor visszaaludt elkezdtem figyelni. beállítottam, hogy minden mozgásnál tompa kattanó hangot adjon ki. Aztán hallottam, hogy sokáig nincs kattanó hang, közelebb mentem semmi mozgás..se a mellkasa... semmi... 20 mp múlva hirtelen pittyent egyet és akkor egy nagy sípoló levegőt vett. Szinte minden alvásnál így volt az első 2 hónapban, de egyre ritkábban fordult elő. Aztán kb fél éves korában teljesen megszűnt a figyelmeztető csipogásos éjszaka is. Kb 1 éves koráig használtam a légzésfigyelőjét (bébiőr egyben) és azt hiszem életem legjobb befektetése volt az a 40 ezer ft...

2013. júl. 14. 12:23
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok.

Igen,ő tudta hogy mit kell tennie,mert együtt voltunk egy felkészítő tanfolyamon,ahol megmutatták mi a teendő ilyenkor.Én csak ajánlani tudom,hogy aki teheti menjen el egy ilyenre,és ha baj van nem esik majd kétségbe,hogy mit is tegyen!

2013. júl. 14. 15:56
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm, szerintem az utolsó válaszoló mondta ki szerintem a lényeget. Szerintem nem az a gondoskodó anya, aki a létező legdrágább modellt veszi meg, hanem aki nem sajnálja az időt pl. egy tanfolyamra sem, hogy tudja, hogy ha tényleg baj van, mit kell tenni. Mert enélkül a legdrágább légzésfigyelő sem ér sokat.

Mindenkinek köszönöm a válaszát. További szép napot!

2013. júl. 14. 17:49
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia! A fiamnak gondja volt a légzéssel a születése után ezért mindenképp akartam egy figyelőt. Egyszer riasztott másfél év alatt, amikor valóban nem vett levegőt, de csak mély álmában egy hosszabb légzésszünete volt, és túl érzékenyre volt állítva a gép. Így nem nevezném valódi riasztásnak, de azért tévesnek sem.

Amikor kimászott egyik délután a kiságyból, akkor is nagy hasznát vettem a jelzésnek:)

2013. júl. 15. 10:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Annyit szólnék hozzá a témához, és bocsánat, tényleg Off lesz, de az nem a légzésfigyelő hibája, hogy vészhelyzetben a szülő nem tudja, hogy hogyan kell újraéleszteni, lélegeztetni a babát. Több olyan légzésfigyelő is van, amihez adnak kupont ilyen tanfolyam elvégzéséhez. És a Gyermekmentő Szolgálat is kiszáll kisgyermek és csecsemő elsősegély tanfolyamot tartani, ha összegyűlik megfelelő számú jelentkező.

Nem is értem, hogy ha a jogsihoz kötelező az eü vizsga, akkor gyermekvállalás előtt legalább a lehetőségét miért nem ajánlják fel ennek soha.

2013. júl. 15. 10:28
 20/20 Kiki01 ***** válasza:
Az én lányom 2 és 6 hónapos kora között átaludta az éjszakát. Na, reggel 5 fele rendszeresen besípolt a légzésfigyelő, mert olyan mélyen aludt hogy kimaradt a légzése. Mire bementem hozzá már semmi baja nem volt, mert a sípolástól felébredt annyira hogy vett levegőt. Szóval azért erre is jó.
2013. júl. 15. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!