Mikor vittétek ki először a pici babátokat a levegőre?
Megyeszékhelyen élünk, és május elején született a gyerekem. Kapásból levegőn volt kb. 10 percig, míg hazajöttünk a kórházból. :-D
Aztán a gyerekorvos a lelkünkre kötötte, hogy minél hamarabb szokassuk a levegőre, és vigyük ki, így történt:
1 hetes korában: kinyitottuk rá az ablakot (hőmérsékletnek megfelelően felöltöztetve) fél órára.
8 naposan 45 percet volt nyitott ablakú szobában
9 naposan 1 órát volt nyitott ablakú szobában.
10 naposan kivittük az erkélyre fél órára.
11 naposan kimentünk sétálni fél órát, majd minden nap. Egyedül a szél az indok arra, hogy ne menjünk ki, de szigorúan minden nap ki kell menni, hőmérsékletnek megfelelően felöltöztetve.
Így erősödik az immunrendszere.
Nagy június elején született, 1. héten már kimentünk egy kisebb sétára, utána fokozatosan, 3 hetesen már simán közlekedtünk.
A kicsi decemberi, 3 hetesen mentünk ki levegőre (addig csak kocsival a lakás-kórház utat tettük meg).
Vidéken lakunk és tavaly július elején született a a nagy "afrikai hőség" - ben.
Hétfő éjjel született, csütörtökön jöttünk haza a kórházból és szombaton reggel 6-8-ig sétáltattuk.
Én nem szoktattam semmit. Február végén született, egy héttel később már babakocsiban, jól beöltöztetve kivittük sétálni.
Nekem a kórházban már mondták, mikor 3 naposan hazavittük, hogy talán megyünk még vele aznap sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!