6,5 hós babámnak holnap kezdem a "főzeléket". Tudom a krumpli az első. Hogyan készítsem?
Ha szereti az almát, adhatsz hozzá egy keveset, hogy legyen neki valami ismerős íz. De tehetsz hozzá anyatjet, vagy kevés tápszert is. Az almát pedig nyersen is beleturmixolhatod.
Én mondjuk úgy csináltam, hogy meghámoztam, felszelte és mikróban 1-2 percig kompótszerűre puhítottam. Ezt adtam a turmixolásra váró krumplihoz.
Viszont ne keseredj el, ha eslőre nem lesz oda az új ízért. Ez nagyon normális. Neki is szokni kell ezt az egésszet. Csak kis adagokban próbáld, akár több ízben is. Sok sikert. :)
A krumplit megfőzöd, szerintem az elején só nélkül, majd vagy összeturmixolod vagy villával nagyon szétnyomkodod (ha van foga már), és tegyél hozzá a főzőlevéből, hogy krémesebb legyen. Én 5,5 hósan kezdtem a hozzátáplálást, de a mai napig szopizik is este- reggel. Ja és én az első hónapban nem sóztam neki semmit, csak utána, nagyon keveset. Szerintem nem kell hozzá gyümit tenned.
Legyen natúr, de az nem váltja fel a délelőttit, tehát ott marad ami eddig volt és ebédre kapja majd a főzelékeket. Ha meg keverni szeretnéd az almával, akkor ki kell tapasztalnod, melyiket szereti jobban a babád: nyersen vagy párolva (együtt a krumplival).
8,5 hós kislány anyukája
Mi is nemrég kezdtük a főzeléket:).Én úgy készítem, hogy kockára vágom a krumplit,és elkezdem főzni.Mikor már majdnem megfőtt akkor hozzáadom az almakockákat is és azzal együtt főzöm készre.Ha puhák akkor turmixolom.
A sárgarépánál már próbáltam azt is hogy a húslevesből szedtem ki és azt turmixoltam a főtt krumplival.Ja, és szoktam higítani tápszerrel, ill. a főzőlével.
Nekem csak akkor eszi meg a főzeléket, ha van banne valami, lehetőleg édes gyümölcs.
Amúgy csak fintorog.
Ma céklét próbáltam, nem nagyon ette.
Múltkor a cukkinit is csak banánnal volt hajlandó megenni, a sárgarépát meg almával.
22:37
Amit írsz, az úgy hülyeség, ahogy van.
4 hónaposnak habarás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!