Kislányom hétfőn lesz 3 hónapos. Meddig kell minden nap sterilizálni a cumisüvegeket?
ismerős a helyzet :(
én úgy csinálom, hogy alaposan elmosom a cumisüvegeket (forró vízben, külön szivaccsal)
eleinte heti kétszer, majd 3 hónapos korában már csak heti egyszer sterilizáltam a cumisüvegeket, és még nem volt fél éves, amikor abbahagytam. úgyis mindent a szájába vett addigra.
Kétlem, hogy a napi egyszeri sterilizálástól kapott volna szájpenészt! :)
Én most készülök elrakni a sterilizátort (a mellszívóval együtt), mert már nem látom értelmét használni. Lassan 10 hónapos a fiam, és tényleg szó szerint a földet nyalja! A nagyszülők még mindig megkérdezik, hogy jaj mit csináljanak a cumival, mikor a földre köpi a fiam, hát jót mosolygok, letörlöm egy textilpelussal és mehet vissza a szájába. Tényleg feleslegesnek tartom már onnantól, hogy a földön van és mindent a szájába tud venni.
De nekem pl nem volt terhes a sterilizálás: nap végén bepakoltam gyorsan a cumisüvegeket, alkatrészeket, és a mikroba pár perc alatt meg volt - reggel onnan indítottam mndig a műveletet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!