Mi van akkor, ha nem múlik a szájpenész?
8,5 hónapos kisfiamnek 2 hete jött ki. A rózsamézet nem ajánlották, kapott rá 2 fajta ecsetelőt. Attól elmúlik, de visszajön. Kifőzöm rendszeresen a cumiját, cumisüveget...ezzel nincs gond. Már vasat is elkezdtünk szedni, mert vashiányos állapotra utal, de semmi hatása.
Járt valaki hasonló cipőben?Ezt ki lehet nőni?
Nem vészesen sok van, de ha nem ecsetelem 2 nap és visszajön!
uhhh... benne voltunk mi is.... nekem semmit nem értek az ecsetelők minimum 2 óránként ecseteltem+ ha ivott és géz lappal még meg is dörzsöltem neki, ahogy mondták...)!
Patikába már szinte sírva mentem be (az én Fiam már szilárdakat evett volna ha tud, de mindig felszakadt neki) így 1 hét alatt 3 kilót fogyott... kaptunk egy patikus nénitől ecsetelőt, azt mondta, ha ennyire nem múlik akkor kenjem ezzel de vigyázzak mert nagyon-nagyon erős... 3 nap alatt múlt el annyira neki ettől a löttytől, hogy tudott végre szilárdat enni! Nem nagy szám de egy szelet üres kenyeret nyomott le de olyan boldog voltam Tőle! Addig semmit! Mindentől sírt mert fájt a szája... Leves volt szívószálon vagy fecskendőn keresztül (ha hagyta mert attól is fájt) + jó zsíros tej mert a doki ajánlotta...
Glycosept-nek hívják a cuccot és non-stop ecseteltem! Óránként 2 óránként (ugyanúgy mint a patikaival), ha ivott utána rögtön újra kentük! Citromsárgák voltak a fogai az ecsetelőtől a szája széle és a pofija is. láttam, hogy kezd már pirosodni az arca, azt is bekentem gyorsan nehogy ott is kijöjjön neki! Az ágyneműkből ez a sárga szín még mindig nem jött ki pedig jó néhány hónapja volt...
Kitartást :) Örülj, hogy legalább cicizik így "annyira" nem fáj neki!
Mi is majdnem 2 hónapig szenvedtünk vele tavaly nyáron. Nekem azt mondták, hogy a nyár miatt gyakoribb, védőnő ismerős mondta, hogy náluk is rengeteg gyerkőc küzd vele.
Mi is használtunk másfajta gyógyszertári vaníliás ecsetelőt, aminek borzasztó íze volt, kb 1 hónapig, aztán meguntam és maradt a rózsaméz. És érdekes módon akkor múlt már el, amikor nem nagyon foglalkoztam vele, mert elegem volt, a lányom meg már persze üvöltött, ha turkáltam a szájában. Azt mondták, hogy olyan helyen lehet eldugva még 1-2 gombatelep, ahol nem látszik, ezért újul ki, de egyébként is ha elmúlik, utána még néhány napig tanácsos kenni, legalább a rózsamézzel.
A vasról én nem hallottam, de azt olvastam, hogy a c-vitaminra is jól reagál, úgyhogy elkezdtem adni neki a Cebion cseppet reggel-este 5-5 cseppet kanálba csepegtettem, a lányom imádja az ízét, elszopogatja, már tátotta a száját, mikor meglátta a kanalat, pedig mégcsak 4 hónapos volt.
Úgyhogy nagyon sokáig elhúzódhat, nekünk végülis a nyelvéről lejött pát nap alatt, nekünk a szájnyálkahártyáján maradt meg hetekig oldalt, nagyon bosszantó, de előbb-utóbb csak elmúlik, kitartás!
A kisfiam nem cicizik...és nem is nagyon akar enni, csak a gyümölcs,meg a joghurt...meg kenyér.
De szerintem az a foga miatt van.
Neki a nyelvén nincs, a szájának a belső felén van az ínyén, de nem sok, de akkor sem múlik.
Nekem a védőnő azt mondta,hogy rózsamézet ne,mert mérgező anyagokat tartalmaz. 2 vdőnővel is beszéltem,mindkettő ezt mondta, így azt hagyom. Kaptunk nystatinos cseppet,meg most azt a lila ecsetelőt. De adok neki vasat, folsavat, meg cebiont is. Remélem egyszer csak elmúlik.Nagyon aggaszt ez is, a nem evése mellett.
3. vagyok ismét.
Pont onnan múlik el a legnehezebben, nekünk is hetek voltak, sőt, szerintem több, mint egy hónap :( De egy ismerős gyerekdoki is ezt mondta, hogy onnan a legnehezebb kitakarítani, nekünk is úgy volt, hogy már megnyugodtam, hogy eltűnt és pár nap 2 nap múlva meg már megint ott figyelt a szájában...de szépen lassan feladják a kis r*hadékok és kipusztulnak...szívós fajta :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!