4 hetesen antibiotikum?
Nincs láza, akkor ne adj antubiotikumot.
És keress egy másik gyerekorvost.
Én sem adnék! Van lehetőséged esetleg más szemléletű gyerekdokihoz átmenni? Mert később is lehet ebből "probléma".
Szerintem szívd az orrát és csepegtess bele orrcseppet, vagy anyatejet. Szopizni tud? Mert ha abban nem zavarja, akkor még nem "annyira vészes". Szerintem rosszabb ránézésre, mint amennyire szenved a baba. Mi is így voltunk, pár hete, egy hét alatt elmúlt. (Most 8 hetes)
Szia!
Alapból én is antibiotikum ellenes vagyok, de az immunrendszerét nem fogja bántani. Az antibiotikumokkal az a gond, hogy nem csak a káros baktériumokat, de a jókat is kiirtja. Bakteriális fertőzés esetén, sajnos ez a legjobb gyógyszer, mert a vírusokkal ellentétben a legtöbb baktérium fertőzés nem múlik el kezelés nélkül. Szerencsére az antibiotikumok negatív hatására is van megoldás, ilyen pici babánál a legjobb az anyatej, később pedig a élőflórás joghurt, Normafluor, alma...amik segítik a bélflórákat helyreállítását.
Sok pici baba kap (sajnos) gyógyszereket, néha elkerülhetetlen, hiszen a betegség szövődménye sokkal súlyosabb is lehet...
Mindenképp kért vizsgálatot, ha a betegség bakteriális eredetű, bizony indokolt a gyógyszer szedése. Minden más esetben, ha vírusos, akkor pedig türelem és sok-sok vitamin. Mindkét esetben amennyi folyadékot csak megtud inni a baba, úgy tisztul a szervezete...
Minden jót!
A miénk 2 hetesen kezdett szörcsögni, nem írt a doki antibiotikumot, csak orrcseppet, abból cseppentettünk neki napi 1x vagy 2x, meg porszívóztuk neki. A végén már nem cseppentettünk, mert csak egy hétig lehet használni.
3 hét alatt jött rendbe. most 6 hetes.
Szia!
Én is antib.-um ellenes vagyok, de sajna a kislányomnak 2 hetesen lett egy húgyúti fertőzése amivel kórházban kerültünk 8 napig kapott majd itthon még 10 napig kellett antibiotikumot adni. Ha az orvos ezt javasolta biztosan meg volt az oka, mi a Bethesdában mikor bent feküdtünk nagyon sok baba került be tűdőgyulladással, lehet h hallott valami letapadást a tűdején és ezért javasolta, persze nem tudom. De én beadnám inkább mint h valami szővődmény legyen és súlyosabb következménnyel járjon.
Persze a te döntésed, de ha azt írod h megbízol az orvosotokban akkor meg gondolkodás nélkül tedd amit javasolt. Fogja mellé javasolni a normaflorte ami visszaállítja a babácskádnak a bélflóráját és a hasznos bacikat, nekünk napi 1 ampullát kellett 2 felé osztani és egy nagyon pici anyatejbe vagy tápszerbe hozzá keverve megitatni. Egyik etetésnél az antib. következő a normaflore, erre azért van szükség mert sajna a gyógyszer mellékhatása a hasmenés.
jobbulást a babádnak!
üdv. 17 hós kislány anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!