Riasztott be valakinek tévesen vagy élesen a légzésfigyelő? Mit csináltatok?
Tévesen is, élesen is.
Tévesen a bénázásomból kifolyólag.
Élesen 1 év alatt háromszor, megpiszkálgattam, megrázogattam a kicsit, megébredt, majd szusszant egyet. Utána rendesen vette a levegőt.
Teljesen egészséges, időre született babám van.
Igen, de nemhiszem, hogy tévesen. A babák 15-20 másodperc szünetet is tarthatnak 2 levegővétel között, ha nagyon mélyen alszanak, a mi légzésfigyelőnk (babycontroll) meg 12 másodperc után jelez.
4 hónapos, de kb. egy hónapja 2-3 naponta bejelez.
Mire odaérek, addig a sípolástól már újra veszi a levegőt. Olyankor egy darabig még állok az ágyánál, és figyelem, hogy rendesen lélegzik-e.
Sokszor riaszt tévesen,mert a babák néha csak pihegnek, amit nem mindig érzékel. Ha riaszt mikror odafutsz ne rázd meg a babát, hanem figyeld 2-3 msp-ig!!Nem könnyű megállni, de fontos, hogy észrevedd, hogy téves, vagy nem. Ha tényleg nem vett levegőt, akkor picit ernyedt lehet, esetleg lilás a kis szája, de ha hozzáérsz ezt már nem fogod látni! Ha nem fals a riasztás irány a doki.
Amúgy nyugi, én alváslaborban dolgoztam, 20ból talán 1 riasztás nem hamis.
Minden jót.
Szia
Most 2.5 hónapos a babánk,és 1-szer már beriasztott a készülék pont 1 hónapos korában..:( Iszonyatosan megijedtem...Rohantam be a hálószobánkba,és rögtön kivettem a babánkat a kiságyából.Olyan volt,mint egy rongybaba...Nem vett levegőt..:( Megráztam 2-szer,és ekkor már minden rendben volt. Elkezdett megint lélegezni..De ne tudd meg,hogy mit éreztünk a párommal...
Téves riasztás még egyszer sem volt. Az-az egyszer azt hittem,hogy beriasztott,de csak az elem miatt jelzett a készülék,na de én már erre is ugrottam,mert azt hittem,hogy megint baj van,és ekkor mondta a párom,hogy csak az elem merül...Más hangja van ilyenkor,csak megijedtem,mert ez éjjel történt,és én egyből kivettem a babánkat... Amúgy az igazi riasztás este volt,és a hátán! feküdt a kis picúrkánk.
További jó babázást mindenkinek!
Igen, kétszer, de szerencsére tévesen.
Azt az érzést nem tudom leírni, amikor a párommal versenyt ugorva ugrottunk ki az ágyból (ráadásul műtét után kb. 1 héttel)... Megmondom őszintén, miután megnyugodtunk,h. csak lehempergett róla a pici, én sírva fakadtam az ijedtségtől.
De inkább felpattanok száz téves riasztáshoz, csak nehogy pont az az egy legyen éles, amikor nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!