Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kék marad a kis fiam szeme?...

Kék marad a kis fiam szeme? Lehet következtetni valamiből arra, hogy milyen lesz a gyerek szeme színe?

Figyelt kérdés
Az én szemem kék a páromé barna. Anyósom azt mondta a barna szem erősebb ezért ha az egyik szülőé barna akkor a babáé is az lesz meg hogy páromé is kék volt fél éves koráig és meg van győződve arról, hogy a fiunké is bebarnul. Én szeretném, hogy kék maradjon, legalább ebben hasonlítson rám.:) Szerintetek?
2009. okt. 16. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:
szia szerintem ez butasag az en szemem is kek pedig apume barna anyue kek az en lanyome is kek es sztem az is marad mert annyira kek h nehezen hiszem el h bebarnul neki amugy sztem az latszik ha barnulni fog mert az tuti nem tiszta kek a te fiade milyen tiszta kek v szurkes?es mennyi idos a fiad?
2009. okt. 16. 10:31
 2/9 anonim ***** válasza:

Többnyire 6 hónapos korig kiderül.

Az meg hogy a barna erősebb szerintem badarság, mert az én szemem barna, a férjemé kék, a fiam 11 hónapos és olyan kék a szeme, hogy ilyen színt még nem is láttam. Szó szerint világít neki.

2009. okt. 16. 10:36
 3/9 A kérdező kommentje:
most 2,5 hós a kisfiam és sötétebb kék a szeme. Enyém világosabb sokkal, inkább olyan zöldes-kék.
2009. okt. 16. 10:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A férjem és az én szemem is barna.

Az 5 éves kisfiamé zöld( apai ágon a dédmamáé zöld)

11 hónapos kisfiamé kék (az én apámnak kék)

Itt is a gének számíthatnak,de valóban úgy van,hogy a barna szemű szülők gyermekei 99 %-ban barna szeműek.

Az egyik barátnőm kisfiának is zöld a szeme,szülőké barna,az utóbbi 1 évben kezd neki 1 foltban az egyik szeme barnulni.

Vagyis az egyik szemének a 10%-a barna.

2009. okt. 16. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:
az én fiam 9 hónapos és égszinkék a szeme,ezekszerint nem fog már változni?olyan jól áll a szőke hajához.de nálunk senki se kék szemű.álítólag az eggyik dédpapa volt az.remélem marad a szeme színe.
2009. okt. 16. 11:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez már genetikailag kódolva van.A férjem szeme zöld az enyém barna.A fiunké zöldes-kék lett(már 7 éves)a kislányunké égszínkék(ő most 2 hónapos)
2009. okt. 16. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia.Nálunk is ez a felállás,enyém-kék,páromé-barna:),kisfiam 13.5hós és KÉK szeme van,ami szerintem már nem változik(barna biztos nem lesz már),esetleg sötétebb kék lesz.Én is nagyon szurkoltam,hogy kék maradjon,nálunk a párom szemformáját(mandula) és az én szemszinemet örökölte+szőke fürtös haj,GYÖNYÖRŰ:D.Szerintem nálatok még változhat,kb.1éves korig(úgy tudom).

Üdv

2009. okt. 16. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!Nálunk a párom szeme zöldes-szürkés,az enyém sötét barna,és a 3,5 hónapos kis fiunknak pedig gyönyörű kék szeme van.Nálunk a családba egyedül édesanyámnak van kék szeme.Kíváncsiak vagyunk mink is hogy fog e változni neki.Én is úgy tudtam hogy a barna szem a domináns,de rácáfolt a kis manónk.Ráadásul mindenki azt mondja,hogy tiszta apja.

Jó babázást! :)

2009. okt. 16. 12:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Két kékszemú embernek gyerekének kék lesz a szeme színe, két barnának lehet barna és kék is. nagyon leegyszerűsítve ha a barna szülő genetikailag kék-barna (ami barna szemszínt eredményez), akkor ha mindketten a kéket örökítik át a babának akkor a gyerek kék-kék lesz, tehát ami látszik a szemén az kék, de ha az egyik a kéket a másik a barnát akkor barna lesz a gyerek szeme, mert a barna domináns- Nehéz így leegyszerűsítve elmondani, nem tudom érthető voltam-e..

Egy eü fősulit végzett anyuka

2009. okt. 16. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!