Szerintetek le van maradva 4,5hósom?
Utál hason lenni, nem köti le semmi. Nem játszik. Egy zsák játéka van, zenélő, vílágító, színes, mindenféle, de nem érdekli. Ha leteszem hasra, emeli a fejét,de 5 perc után megunja és sír hogy vegyem fel. Nem nyúl tárgyakért, pedig már rég felfedezte a kezét.
Ilyekor már nem kéne lekötnie magát?
Nincs lemaradva. A fiam épp betöltötte a 37hetet amikor kibújt, érett súllyal. Utált hason lenni szintén.
Szépen fejlődött, igaz ő 6hónaposan úgy gondolta kihagyná a kúszás-mászást, és ácsorogna, mai napig nem tudom, hogy állt fel kapaszkodva, megoldotta, és kemény harcokat folytattam vele, hogy 4 lábú üzemmódban is legyen.
4éves eszes tök lett.
Viszont, ha a lányomhoz hasonlítanám, akkor nagyon de nagyon lemaradozott a fejlődésben. 5hónaposan magától ült, kúszott, 9hónapos koráig mászott, 9hónaposan kapaszkodás nélkül önállóan járt... Soroljam még? 2,5éves
Jah és a fiam nem maradt el egyedül 2percre se, a lányomat meg simán el is felejteném, annyira nyugisan elvan egyedül is születése óta.
erőltesd a hason létet, brekegjetek sokat egymásnak, lehet vért izzadsz, de meghozza a gyümölcsét. És ne figyeld a másét. A nagykönyvet is kidobhatod a fenébe, mert egyik gyerek se olvasta, hiába volt rá idejük a pocakban, max a hogyanhisztizzün fejezetet.
Az én kis lányom most hét hónapos már ügyesen fel ül játszik, kiabál,sikítozik (néha kicsi túlzásba is esik) :)
Mi kb 5-6 hónaposak voltunk amikor "tudatosan" el kezdett játszani érdeklődött minden iránt, minden azonnal kellett neki :) Pici még a babád adj neki elég időt, ne siettesd :) mi ha úgy nézzük kicsit később kezdtünk el forgolódni a "védőnő szerint" de nem aggódtam rajta , segítettem neki és már profi ebben is :)
Akkor megnyugodtam, köszönöm :) Igazából nálunk is van túl pozítív példa.A most 8 hónapos unokatesó már 3 hónaposan játszott egyedül, 4 hónaposan ült meg ilyenek.
De így megnyugodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!