Én ezt már nem bírom.4 hónapos lányom, brutálisan hízík, mindig éhes. Senki nem érti, mi lehet a baj?
4 hónapos a lányom. 3és fél hónapos koráig csak anyatejes volt. Akkor kezdtem gyanakodni, hogy valami nem stimmel amikor már minden szopizás után bukott, de sugárban és nagyon sokat. A hasa állandóan fájt,mindig nyugtalan volt, éjszaka 6x-7x kelt enni,és napközben is csak másfél órákat bírt szopizás után. Kakija 5-6 naponta volt ami nem is lett volna baj, de üvöltött annyira fájt neki.
Azt hittem ez normális, mivel hízott,sőt talán sokat is. (2550-el született, most 7500)
Mivel a védőnőm semmiben nem tud segíteni, az akkori gyerekorvos letojt minket, magamtól elkezdtem a hozzátáplálást.
Csodák csodájára azóta a gyereket kicserélték. Mosolyog jó kedvű, éjszaka már csak 2-3x kel, van kaki minden nap, és alig bukik.
A gond az hogy most még durvábban hízík. Már eddig is rám szóltak, de mióta rendesen kap tejpépet, gyümölcspépet minden szopi után 2 hét alatt 300grammot hízott.
Mit tegyek? Ha csak tejet kap rosszul van, nem alszik reggeltől estig sír. Így viszont nagyon durván hízík, és bevallom félek a hozzátáplálástól mert senki nem segít. A védőnőt hiába kérdezem mit adhatok neki, lerendezi egy nem tudommal.
Kezdek kikészülni. Mit tegyek, mi lehet a baj?
Köszönöm a sok választ.
Így hogy írtatok súlyokat, annyira már nem aggódom. Sajnos eddig csak azt hallgattam h túletetem, nem szabad ennyit hízni, kövér a gyerek. (Sokszor nagyon meg is aláztak érte mikor pár napot kórházban voltunk)
24-es: az a sejtésem, hogy nálunk is ez a gond, mivel a férjem tejérzékeny.
Abból gondolom hogy éhes, hogy addig nem nyugszik amíg nem kap enni, képes pólóstul bekapni a mellem és úgy szívni, nem csak cumizik rajta hanem nyel is.
Valaki írta hogy azért hány mert sokat evett. Volt már hogy kibírta 3-4 órán át evés nélkül, és olyankor is ugyanúgy bukott. Pedig akkor nem evett többet mint szokott.
Ma összeírom mikor mit evett, és majd megírom.
Igazából, lehet h így a hozzátáplálással jobb a helyzet, de megijedtem ettől hogy ennyit hízott megint, és félek a következő tanácsadástól hogy mit szólnak majd. Meg nem tudtam nem e teszek kárt ezzel a hozzátáplálással így h nincs benne segítségem.
Amúgy így hízott születése óta:
Szül. súly (02.24): 2550gr 47 cm
Amikor haza hoztam a kórházból 4 naposan: 2550gr
03.18-án: 3250gr 51 cm
04.09: 4650gr 52,2 cm
05.14: 6170gr
05.28: 6510gr 60cm
06.18: 7060gr
06.28: 7300gr
Illetve egy kép:
óóóóóó......
Egy igazán szép formás babád van, ne aggódj már!!! Egyáltalán nem kövér!!!
A kép alapján szerintem sem kövér. Jó húsban van, de ennyi. Láttam én már olyan babát, ami majdnem szétdurrant, na az sok volt.
A tiéd nekem teljesen normálisnak tűnik. Majd lemozogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!