Mikortól tudják, hogy mit kérdezünk?
Szia!
Az én babám 3-án lesz 7 hónapos, és ha kérdezem, hogy hol van a Manó (a kutyánk neve) akkor elkezdi keresni. Persze csak úgy kerdezem, hogy "Manó?", nem teljes mondatban. Ugyanígy keresi a nagymamát meg a nagypapát (majdnem minden nap itt vannak pár órát), csak az apját nem keresi.
Szerintem ez attól függ, hogy mennyit beszélsz hozzá, mennyit látja, hallja azt a bizonyos dolgot. Olyasmi, mint mikor egy kutyát megtanítasz valamire, csak a baba sokkal kifinomultabb szerkezet, ő saját maga is képes a tanulásra, nem kell jutalmazni. Jó, ez biztos fura hasonlat volt, de csak így tudom leírni. Másrészről meg minden gyerek más, van amelyik 9 hónaposan sem tudja még a mamán és a papán kívül a dolgok nevét (pl hami, bohóc, paci, stb), van amlyik meg már nyolc hónaposan mutogat. Az enyém pl "megmutatja", hova akarja, hogy vigyük ha a karunkban van, persze nem úgy, hogy kinyújtja a mutatóujját, hanem az egész mancsával nyúl az érdeklődésének tárgya felé. Vannak fokozatok, ezt nyilván te is tudod, valószínűleg az ismerősöd is csak kezdetleges értelmező képességet tekint annak, hogy a babája megnéz 12 dolgot, ha kérdezik, valójában a baba csak találomra odanéz, aztán vagy bejön a tippje, vagy nem. Biztosan téved elég sokszor, de azt ugye a büszke anyuka nem adja a tuttodra, hadd irígykedj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!