Újszülött kiságy helyett mózeskosárba?
A kérdéshez kapcsolódó magyarázat lényegében annyi, hogy a lakásunk felújítása csúszik (önkormányzattól vesszük a lakást, de sajna, szeretnek a papírokon ülni és nem sietős, hogy értesítsenek, mikor miben tudunk közreműködni.) Így úgy néz ki, hogy a babánkkal az anyósomékhoz kell majd hazamennünk, aminek ők nagyon is örülnek. Úgy számoltuk, várhatóan 2 hetet töltenénk ott a picivel. (Sajna, ez is az önkormányzattól függ, mikor adja ki végre a kulcsokat, hogy tudjunk felújítani.)
Azonban anyósom mondta, hogy ő nem akarja, hogy a kiságyat felállítsuk, mert nem akar nagyon pakolászgatni, a gyereknek jó lesz arra az időre a mózeskosár is.
Azonban én bizonytalan vagyok több szempontból is.
Elég kényelmes egy újszülöttnek, ha mózeskosárban alszik kb. 2 hétig? (Nem hordozó, hanem kifejezetten mózeskosár.)
Nem lesz utána problémás, hogy a kis szobájában már a nagyobb babaágyban fog szunyókálni? Illetve a védőnő vajon nem fog belekötni?
Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy az anyósoméknál az ő szabályaik szerint kell élnünk, de ha a babának ez az egész mózeskosaras dolog bármi kényelmetlenséggel jár, netán a védőnőnk emiatt kötekedhetne, akkor inkább megyünk egy hónapra albérletbe! (Azért nem választottuk ezt, mert inkább hazaadnánk a pénzt, mint egy idegennek, és míg itt egy szobába "rendezkedünk be", oda azért egy komplett lakást kéne és nem akartunk mindent kétszer mozgatni.)
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
33. hkm
Én pedig eleve úgy tervezem, hogy lesz kiságya, de abba beleteszem neki a mózest és jópár hónapig abban fog aludni. 3. gyerek lesz, az elsőt hiába bugyoláltam körbe a kiságyban, sokszor riadt fel arra, hogy széttárta a kezecskéit és a nagy semmit csapkodta..., a második nagyokat aludt már a szűkösebb babakocsiban, most pedig mózes nélkül meg sem próbálom:-)
Úgyhogy nyugodtan, nem ártasz vele a babának, ez biztos:-)
nálunk sajnos volt baj a családban kisbabával, most nem részletezném.
de emiatt ragaszkodtunk a légzésfigyelőhöz, így enyém mindig, csak kiságyban aludt (meg ugye rajtam, de akkor ébren voltam addig míg betettem a kiságyba).
ha ti is szeretnétek használni, akkor inkább a bölcső, amúgy azt ringatni si lehet, szeretik a babák.
ha nem ragaszkodtok a légzésfigyelőhöz, akkor tökéletes a mózes :)
Ajajj, tényleg! A légzésfigyelő... Nem is tudom, hogy beleférne-e. Mindenképpen belemérjük, és megpróbálom, beleszuszakolni. :)
A helyzet az, hogy első baba, így aggodalom a tetőfokon! Esetleg még tán az utazóággyal próbálkozhatnánk... mert kaptunk olyat ajándékba. És bár az is helyet foglal, de max. nap közben elpakolnám... (Bár tudom, szülés után nem olyan biztos, hogy virgonckodni fogok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!