Tanácstalan vagyok! Ezt hogy lehet megoldani? Ló vs. Baba probléma!
Az előző kérdésem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A lényeg: a feleségemmel a babánk már majdnem két hónapos.A feleségemnek van egy lova, aki az ő tulajdona, ő is lovagolta be. Amióta megszületett a kislány, többet lovagol a lovon, mint valaha. Nincs messze tőlünk, kijár hozzá majdnem naponta és úgy érzem, hogy elhanyagolja a babánkat.Már ahogy hazajött a kórházból, másnap lóra is ült (kiment a lóhoz, versenyeket nyert lovas, dehát...). Vágtázik, ugrat. Pocakkal is lovagolt, rendesen terepen, kint vágtában, ami néhány lovastársánál is kiütötte a biztosítékot, de igazán nem tudnak mit vele kezdeni. Mint ahogy én se.
Mi csináljak vele, most őszintén? Szakemberről hallani sem akar, a vitáink szinte rendszeresek e miatt, mert szerinte ő eleget törődik a kislányunkkal. Amúgy szeretem Őt és féltem, ezért szeretném megoldani a problémát.
Sajnos a feleségem rendkívül makacs, a legkisebb megemlítésemet is támadásnak veszi és kijelenti, hogy nem fogja eladni a lovat, amiben élete munkája van...
"Gondolj bele abba, hogy a baba előtt akkor ment és oda ahová akart, dolgozott, társasága volt,"
A gyerek előtt én is azt csináltam amit akartam, sőt szerintem a legtöbb anya esetében ez így van, mégis a legtöbben képesek vagyunk tisztességesen ellátni az újszülött babánkat és lemondani a korábban kedvelt dolgainkról. Szerinted hány anya teheti azt meg, hogy ilyen pici baba mellett naponta 2-3 órára elmegy szórakozni? Hát nem sokan. Aki erre nem képes ne vállaljon gyereket.
Szia!
A pszichológus vagyok, aki az előző kérdésednél ajánlotta a szembesítést. Ezt nem sikerült összehozni?
A ló életképtelenné tétele szerintem sem jó ötlet, mert akkor biztosan téged okolna, gyanúsítana, végül pedig teljesen elfordulna a babától.
Köszönöm!
Kedves pszichológus!
Köszi, amit tanácsoltál, de sajnos nem lett jobb a helyzet, hiába szembesítettem már minden lehetségessel, a feleségem nem enyhül egyáltalán. Ezért is gondoltam most már ténylegesen egy szakemberre, de oda meg nem hajlandó elmenni, mondván hogy neki semmi baja.
A három órás válaszolónak
Hát amit itt produkáltál aranyom, lehetséges, hogy anyád kutyája tényleg intelligensebb, mint te magad. Meg megnézném, hogy nyírsz ki egy cirka 500 kilós állatkát, ami még ráadásul elég hamis is idegenekkel szemben. Elsőre kirúgná a lelkedet azt hiszem... szóval ennyit az erőfitogtatásodról. Meg megértem, hogy anyád miért tart többre egy kutyát, mint téged... hát ezért.
Kedves Kérdezö!
Szerintem hanyagold a lovas témát, inkább a baba témát kellene erösíteni. :-)
Ezt úgy értem, h próbáld meg elérni, h idövel ugyanolyan magabiztosnak érezze magát a párod a gyermekkel kapcsolatban, mint ahogyan nyilván magabiztos és erös a lóval kapcsolatban illetve lovaglás közben.
Próbáld minél többet dicsérni, tegyél apró észrevételeket, ami nem túl direkt, de megerösíti öt abban, h jól csinálja a babával kapcsolatos teendöket.
Ajánlok egy könyvet: Anne Knecht Boyer - Babamóka
Már ilyen pici babával is lehet játszani, természetesen a korának megfelelöen, ráadásul ezek a játékok jó hatással vannak a baba idegrendszerére és fejlödésére. Játszatok hármasban, minél több pozitív élménye legyen egymással a babának és a mamának. :-) Segítsd öt ebben, de ne mond neki h ezt most azért csináljátok mert... Legyen inkább kellemes idötöltés.
Ha ez nem jön be, akkor az idö fogja megoldani. Szerencsére a kislányok imádják a lovas, pónis dolgokat, plüssöket, kirakót stb. Ezzel is közelebb kerülhetnek egymáshoz. Legyen a ló pozitívum a gyerek életében: mond el a párodnak, milyen jó lesz, ha majd megtanítjátok a picit lovagolni és majd mentek hármasban, milyen jó, h úgy nö fel, h szereti az állatokat, állatok közelében, a ló pedig különösen jó hatással van az emberekre.
Legyen büszke arra, mennyi mindent taníthat meg majd a lovakról a lányának.
Úgy gondolom, ezzel összekapcsolódna a gondolataiban a baba és a ló, és ez mindenképp pozitív lenne.
Ha külföldön jársz, hozz ajándékba a lányodnak lovacska mintás bodyt, rugdalózót v ilyesmit, biztos tetszene a párodnak is!
Végezetül: nekem 4 hónapos a kislányom, elsö baba. Miután megszületett, gyakorlatilag végigbögtem az elsö két hetet, annyira bizonytalannak és elveszettnek éreztem magam ebben az új szituációban. Azóta összekovácsolódtunk, és mindennél jobban szeretem öt! De ha lenne lehetöségem, szívesen eljárnék lovagolni, akár minden nap, hiszen az anyaság 24 órás meló, kell a kikapcsolódás. Általában feltöltödöm egyetlen mosolyától is, de néha jó lenne másfajta feltöltödés is. :-) Régebben lovagoltam, így tudom, milyen jó érzés. :-)
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!