Adnátok 11 hónaposnak borsófőzeléket? Elég cukros. És mást?
Hát igen, a saját életmódotokat is meg lehetn egy kicsit reformáli, mert ez így valóban nem egészséges egy gyereknek, babának meg pláne nem.
Mi is ezzel kezdtünk, 10 hónapos volt a lányom, amikor először kapott a miénkből, de onnantól én igyekszem rengeteg zöldséges ételt készíteni, sok-sok főzelék, borsófőzelékbe csak egy icipici cukrot teszek, és ha olyan ételt csinálok, amiből a lányom is eszik, akkor ebbe inkább gyümölcscukrot teszek, valamivel egészségesebb és az édesítőereje is nagyobb.
Szóval nincs gond pl a pörkölttel, amellé mindig csinálok főzeléket, tök, zöldbab, sárga-zöld borsó, finomfőzelék, ezeket imádja. ebbe pár szem husi a pörköltből.
Levesből neki rakok sok zöldsgéget pl.
De nagy kedvencek a töltött, rakott zöldségek is, és ezek egészségesek és finomak felnőtteknek is. Pl töltött cukkíni, karalábé, rakott zöldbab-karfiol, kelkáposzta....
Ezek azok, amik babának valók.
Én neki csak olyan ételt adok, amiben van zöldség, pedig már 15 hónapos, korábban meg még jobban figyeltem rá.
Szóval sajnos kompromisszumot kell kötni a baba érdekében az étkezés terén. Ettől persze jöhetnek tésztás ételek is néha, úgy tudom a heti 2 alkalmat írtak elő az óvodák-iskoláknak is maximum tésztaételekre.
Szia!
Próbáld meg úgy hogy kicsi cukorral vagy neki kiveszel egy adagot és utánna cukrozod, én cukor nélkül eszem!
11 hónapos a lányom, van amiből eszik velünk(és a 3,5 éves batyival), de van mikor meg külön fozok neki!
Ma cukkini fasírt volt krumpli fozelekkel, ízlett neki! Múlt héten zöldséges tésztát készítettem, amiből ő is evett és imádta!
Én babos etelbol nem adnék meg neki! Darált husibol lehet rakott dolgokat csinálni sok zöldséggel, vagy főzelék mellé fasirtot!
Igen tudom hogy máshogy kéne főznöm,de a férjem nem eszik gyerek kora óta zöldséget és gyümölcsöt. Ezért fözök igy és nem is nagyon ismerek más ételek elkészítését. De majd lassan muszály lesz két fele főznöm ami munka majd munka mellett érdekes lesz....
Amugy a borsófőzelék receptekbe mind van cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!