Okozhat gondot, ha tápszeres 7 hetes babámat óránként etetem?
tudom, hogy a 3 óra lenne az ideális, de ez nála nem működik. Próbáltam én kitolni az evéseket, de 2 óra ordítás lett belőle. Éjszaka 3 óránként eszik és ilyenkor megeszi az adagját is. Egyébként nem nagy baba, teljesen átlagos. És nem is eszik sokat, csak a tankönyv szerinti mennyiséget több részletben.
Tudom, hogy van akinek a babája ilyenkor 150-200-at lenyomott már ilyenkor egyszerre, de nem erre vagyok kíváncsi. Köszi
próbáld meg picit kitolni. nem a mennyiség miatt lenne gond a gyakori evés, hanem a pocijának pihenésre van szüksége. így nincs ideje emészteni, meg a tápszer máshogy is szívódik fel.
próbáld úgy, hogy először 10 percet, majd 15 percet, stb várakoztatod. tudom, hogy rossz hallani, ha sír, de jó lenne min.2 óra szünet az etetések között.
Az én babám is tápszeres. Semmiképp sem jó, ha óránként eteted. A tápszer nehezebben emészthető, mint az anyatej, komoly hasfájás, emésztési probléma, túletetés lehet ilyen sűrű időközönkénti etetésből.
Hány kiló a babád, mennyit eszik alkalmanként és hányszor egy nap?
Tápszerrel nem lehet igény szerint etetni, mert annak mindig ugyanolyan az összetétele. Az anyatejé pedig változó, a baba igényeihez igazodik, szomjoltó és tápláló is. A tápszer egészen más. Pedig mindenképpen ki kellene tolni az etetések közötti időt legalább 2 órára, de ideálisabb lenne a 2,5-3 óra. Lehet, hogy most nincs problémája a babádnak, de 1-2 hónap múlva adódhat gond.
Azt írod, hogy a meleg miatt kezdted el óránként etetni. Előtte ezek szerint működött a ritkább etetés is? A meleg miatt inkább vízzel vagy teával kell kínálgatni sűrűn. Eleinte az én babám sem fogadta el a plusz folyadékot, de kitartóan kínálgattam, és pár nap alatt megbarátkozott a vízzel, és most már úgy iszik, mint egy kis kacsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!