Szoptatás után v előtt kezdted el adni babádnak a gyümölcsöt?
Én 2 szoptatás közt adtam, bár a lányom sokszor óránként eszik, anyatejes.
Azt szokták mondani, attól függ, mi a cél.
Ha sokáig szeretnél még szoptatni, akkor szoptatás után add, ha a cél a minél hamarabbi étkezés kiváltás, akkor szoptatás előtt kóstoltasd.
mivel még csak kóstoltatsz, én előtte adnám.
és előtte is adtam.
de amikor a kiváltásra törekedtem/törekszem, akkor utána adom.
Én utána. Hosszútávú szoptatáspárti vagyok. Nem volt célom kiváltani. Azért HOZZÁtáplálás, mert az anyatejet egészíted ki. Először csak pár falatot eszik, aztán majd többet, aztán magától ne kér cicit, csak gyümölcsöt. Nálunk így volt.
Jól írta az 1. Ha le szeretnéd választani, akkor ELŐTTE, mert akkor gyümölccsel telik meg a pocak, nem kér tejet (maximum keveset) utána. Ha rá szeretnéd bízni a szopi befejezését, akkor mindenképpen UTÁNA, mert ő tudja mi jó neki, és csak annyit fogad el, amennyire szüksége van. Így lassabban váltotok ki 1-1 szopizást. (Nálunk egy kiváltása 2-3 hónap alatt történt, mivel már 2-3szor evett szilárdat, de még kérte és kapta a tejet. WHO ajánlása a 2 éves korig, vagy akár tovább tartó szoptatás- enyémek 2-3 évesen hagyták abba.- Ha előtte adod, akkor ez nem 2-3 hónap, hanem 2-3 hét ÁLTALÁBAN)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!