Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segítség, láz a fogzástól?

Segítség, láz a fogzástól?

Figyelt kérdés
KIsfiam hat hónapos múlt,már hetek óta nyűgös,de három napja nagyon.Enni nem nagyon akar,még a tápszert sem akarja elfogadni.Nyűgös egész nap,éjjel sem alszik.Már harmadik napja érezni az alsó két fogát az így alatt,de még nem törte át.Azóta lázas is minden nap.Mit lehet tenni?Meddig tarthat,hogy kibujjon a fog?
2013. jún. 12. 10:52
 1/6 Kerria ***** válasza:

Hm...nekem anno azt mondták, hogy fogzástól nincs láz, max hőemelkedés. Ha lázas, akkor szerintem vidd el dokihoz.

Kislányom a rágó fogakkal szenvedett így nagyon, mi annyit tettünk, hogy Dentinox géllel bemaszíroztuk, majd amikor már jól bedörzsöltük, akkor a férjem megnyomta neki. Így másnapra ki tudott bújni a fog egy része, gondolom sikeresen megrepedt az íny. Fájni nem fájt neki akkor, és már utána sem volt olyan nyűgös.

Az evéssel nálunk is volt ilyen gond. Ha épp nem fájt szépen evett, ha foga jött alig akart enni-inni. Amikor nagyon nem aludt el, és éjjel is nyöszörgött, akkor pedig Nurofen szirupot adtam neki.

Nálunk ezek segítettek! Kitartást, az hogy mikor jön elő, azt sajnos nem lehet tudni. Ha szeret rágcsálni, adj valami keményebb rágókát, hátha ráharap, és ezzel elősegíti az íny megrepedését

2013. jún. 12. 10:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is megmutatnám dokinak. Az én dokim azt mondja, hogy fogzás sokmindent tud produkálni, így lázat is, de rá fogni vizsgálat nélkül nem szabad, hogy attól van. Egyébként baromi sokáig tarthat, én a második alsónál és a felső kettőnél hittem azt, hogy már az életben nem jön ki, de csak kijött :)
2013. jún. 12. 11:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Az igaz,higy a fogzástól csak hőemelkedés lehet! Én a láznál mindig elviszem a dokihoz! Nem kockáztatok,ha potyára is viszem legalább megnyugszom! Elvileg a láz váltja ki a fogzást nekem azt mondták!
2013. jún. 12. 13:38
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Igazatok volt,nem a fogtól van.Szájpenész és herpesz vírus...
2013. jún. 14. 16:12
 5/6 Kerria ***** válasza:
Oh, istenem...akkor jobbulást!
2013. jún. 15. 12:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. jún. 16. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!