Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Külföldön elök! Egyszeri...

Külföldön elök! Egyszeri anyasagi tamogatas?

Figyelt kérdés
Külföldön elek , de Magyarorszagon is van allando lakcimem. A Gyest es a csaladipotlekot külföldröl kapom, igy megigenyelhetem az egyszeri anyasagit vagy az csak akkor jarna, ha Magyarorszagrol kapnam a csaladit es a gyest is?Valaki megigenyelte igy?Mit irt indoklasnak?

2013. jún. 10. 20:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem csak akkor járna neked, ha Magyarországon élnél és onnan kapnád a családit és gyest.

Félve jegyzem meg én is külföldön élek, itt dolgoztam, itt is szülök innen kapok mindent, hát nem lenne pofám Magyarországról kérni még plusz támogatást...

2013. jún. 10. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Valamint, EU-ban belül nem lehet két bejelentett lakcímed, az egyikről ki kell jelentkezned.
2013. jún. 10. 21:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem annyiban más, hogy én itthon élek a fiammal (nincs kint bejelentett lakcímem, csak Magyaro.-on.), párom dolgozik Ausztriában. Én megkaptam itthon az egyszeri anyaságit, viszont a gyest és családit az osztrákoktól kapjuk. Igényeld meg mindenféleképpen, és vagy küldik vagy nem. Én mindet megigényeltem itthon, de csak az egyszerit küldték, gyest és családit itthon elutasították azzal az indokkal, hogy párom kint dolgozik, kérjük onnan a gyest és családit. Közben már beadtam az osztrák hivatalokba és megkaptuk onnan a gyest és családit, visszamenőleg is! Azóta is küldik, 2 havonta fizetik ki, nem utalnak minden hónapban. Szóval jár az egyszeri anyasági itthonról, függetlenül a gyes-től és családitól!

2013. jún. 10. 22:23
 4/5 A kérdező kommentje:

3-as köszönöm a valaszod.

1-es nem lenne semmi gondom a valaszoddal, ez a te velemenyed, ha nem a nem lenne pofam stilusban irtad volna. Mielött kijöttem, 10 evet dolgoztam Magyarorszagon, ha esetleg jarna nekem, miert ne igenyelhetnem, ha meg nem jar, ugyse kapom.

2013. jún. 11. 17:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez jó kérdés, engem is érint pár hónap múlva. Az hogy nem lehet 2 lakcímed ok, viszont én EU-n kívül vagyok, évekig csak igeiglenes tartózkodásim=címem lehet itt, viszont állandóm kell, hogy legyen valahol, ami Mo-n van (ezt kérik is mindig a vízum megújításnál). Az egyszeri anyaságira én is beadom majd akkor a kérvényt. Dolgoztam 10 évet Mo-n, jó bruttóm volt, soha 1 fillért támogatást nem kaptam. Ennyit talán megérdemel a születendő gyerekem, aki magyar állampolgár is lesz.
2013. jún. 15. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!