Ti babáitok mikor hány hónapos korban integettek pápát?
És hány hónaposan mondta ki az első szavat?
Az en fiam 8 és fél hónapos nem integet pápát és még semmit nem mond a beeee..... kívül
Se azt hogy mmamamamam,bababa stb..
Ez baj?
Most őszintén: hány 8 hónapost ismersz a környezetedben, aki ennél többet mond?
Hogy hány hónaposan pápáztak, nem tudom, a kicsi valamivel előbb, mint a nagy. A nagy (fiú) 15 hónaposan mondta ki az első szavát, hogy NEM, a kicsi most 14 hónapos, mondja hogy mama, papa, nagypapa (pappapa), és a barátnőm esküszik rá, hogy azt is mondja, hogy cica, de szerintem csak sziszeg.
Pl.a védőnőnk is kérdezte hogy mondja-e ezeket:bababa, mamama,tetetete....de ő egyiket sem.
Kicsit meglepődött és azt mondta végülis a fiúk későn érő típusok...
Illetve a barátnőm lánya 1évesen szó szerint folyékonyan beszél, rendes mondatokat mond érthetően.
Ezért tettem fel a kérdést.
Nem siettetem a fiamat csak egy kérdés volt
Eddig nem is tanítgatam neki a pápát de ezentúl fogom hátha :)
13 honapos, integet reggel es este, kb 11 honapos koraban tanulta meg, nem eroltettem, csak mivel mindenki integetett Neki, eltanulta.
Mondani en azt hiszem nem direkt mond, hanem utanoz, pl hinta, csuccs, csipesz, mama, Abel,papucs... ezeket csak utanozza, en ertem, meg akik a kozvetlen kornyezeteben elnek, de Te pl nem hiszem, szoval ezt ne vedd igazi beszednek..mindezt kb 1 honapja kezdte.2 szot mond tokeletesen es erthetoen, jokor alkalmazva, azt hogy nem es Anya:-)
10 hónaposan integetett először, de én sem tanítottam neki. (Max a mamáját láthatta integetni számítógépen keresztül).
Az első tudatos szavát valamivel a szülinapja után mondta ki, ami a hinta volt. Előtte mondjuk "beszélt" mamamama, babababa, nem, apa, és még sok mindent "rá lehetett volna fogni", de amit tényleg tudatosan és mindig jókor használt, az a hinta volt.
Egyáltalán nem baj, hogy 8 és fél hónaposan nem integet és nem "beszél" a babád!
Nem mamázni,babázni kell neki,csak simán magyarázni sokat...Enyém se mama,babát mond hanem: vábru vábu vábu,ajaj ajaj,meg kántál pl hogy ájá já jááá
És tud pápázni kb 7,5hós kora óta,de lett mutatva neki hogyan kell.Sőt a száját is pengeti és brümmög közbe.8.hót kezdte 1hete
Én lányom 9 hónapos korában kezdett pápázni! Nagyon fogékony,mindent hamar megtanul,most 15hónapos lesz! Ő 9 hónaposan mondta: baba,mama,pápá,papa!
Most: cica,cici,kutya,anya,nem kell,nem,paci,pipiapa,amma,kóla,kaka. Nagyon ügyeskedik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!