Most akkor tényleg egészsegtelen a bébikomp?
Olyan sok helyen rosszat olvasok róla közben meg sokan hasznalják és dícsérik.
Miët okozok kárt vele a babámnak?
Ha már tud ülni és áll is akkor sem szabad beletenni?
Az, hogy a ti babáitoknak nem lett semmi baja a komptól még nem jelenti azt, hogy nem káros. Természetesen nem biztos, hogy gond lesz a kompoztatott babáknál, de mindenképp nagyobb az esély, hogy lesz valami probléma emiatt. Ráadásul te is, kedves utolsó, azzal büszkélkedsz, hogy korán járt a baba, pont ez a baj a komppal, hogy járásra készteti a babát, így kimarad a mászás, vagy nem gyakorolja elég ideig. A mászás nagyon fontos az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez, ha kimarad, vagy nagyon lerövidül a mászós korszak, az olyan gondokat okozhat, amiket később már nagyon nehéz helyrehozni.
A vezetgetéssel az a baj, hogy gátolja a baba egyensúlyérzékének a normális kifejlődését. Mert ha fogod a kezét, és vezetgeted, akkor ha valamelyik irányba picit elbillen, akkor te ott vagy, fogod, így nem tanulja meg, hogy hogyan billentse vissza a testét egyensúlyi helyzetbe. Ha bútorokba, statikus tárgyakba kapaszkodva lépked, akkor a tárgy nem dől vele, így érzi, hogyan kell visszabillennie, hogy ne essen el. Persze ha csak ritkán, pár percre vezetgeted, az még önmagában nem lenne gond, de természetesen ez tetszik a babáknak, gyorsan megszokják és kikövetelik maguknak, ezért az a legjobb, ha soha egy percre sincs vezetgetve.
Nem írnám le mégegyszer, amit előttem már sokan leírtak. Nem ajánlom én sem a kompot a fent említett dolgok miatt. Szuperül összefoglaltátok.
Sajnos a kompos babáknál kimarad, vagy lerövidül a mászás időszaka, ami igen fontos az idegrendszeri fejlődés szempontjából, mely igen sok problémához vezethet fiatal felnőtt, illetve felnőtt korban.
Sok ilyen emberrel találkoztam a unkám során, akinek kimaradt a mászás (nem feltétlenül a komp miatt, hanem egyszerűen kúszott, majd felállt) és próbáljuk bepótolni velük felnőtt korban a mászás "élményét", hiszen szükséges. A testnek, az agynak.
nekünk volt,kb.9-10 hósan kapta,addigra már rég mászott,felült(egyedül,önállóan),állt,még menni nem tudott,csak kapaszkodva.semmilyen károsodást nem okozott.ha ésszel csinálod a dolgokat,nem lesz baj.
ja,elfelejtettem,nekünk sem azért volt,h így tanuljon meg járni,de pl nekem nem maradt meg a járókában és bizony ha épp olyan dolgom volt,nagyon jó volt,h van egy biztos hely,ahol megmarad.Nem hiszem,h valaki emiatt később vagy előbb csinál dolgokat.A barátnőm is használta,az ő gyereke 16 hós volt,mikor elindult,az enyém 12.nem ezen múlik.ha napi fél órát használod,biztos hogy nem lesz baja,persze,csak ha már érett rá,mint írtam...
16-os, egyet értek veled. Az én fiamnak 8 hónaposan vettünk, mert baromira jò volt, h végre valami lekötötte 10-20 percig, és én nyugodtan tudtam csinàlni a dolgomat. Anno nekem is és a testvéreimnek is volt, kutya bajunk. A fiamnak sincs baja, màr másfél éves. Ha valaki beleteszi a gyerekét, nyilvân nem több óra hosszàt lesz benne. Ha ésszel van hasznàlva, nem hinném h annyira káros lenne.
Egyébként manapsàg mi az ami nem kàros??? Màr lassan mindenről kitalàlnak valamit. Èrdekes, 10-20 éve még nem volt kàros a komp és a kenguru? Ha annyit àrtana, màr be lenne tiltva. A kenguru is csak azért "àrtalmas", mert bejöttek az ùjfajta hordozòkendők, ami speciel semmiben nem különb mint a kenguru.
Szóval erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!