Tejpépek házilag?
Vízből és kukoricadarából illetve búzadarából is lehet tejpépet készíteni 11 hónaposnak? Ha igen melyikből érdemesebb vagy finomabb?
Ilyenkor a vizet ugyanúgy fel kell forralni mintha tejjel csinálnám és egy kis cukrot is érdemes beletenni?
Én csak grízből csináltam, a kukoricadarát sajnos nem ismerem.
A vízhez adtam egy kis grízt, ezt puhára és sűrűre főztem. Egy csipet cukor mehet bele, de ha utána pépesített gyümölccsel (banán, barack, cseresznye) hígítod, nem szükségszerű.
Ha natúrban akarod készíteni, akkor a sűrű grízpépet bekevert tápszerrel, anyatejjel lehet hígítani a megfelelő állagig.
A fiam imádta.
Onnantól, hogy be van vezetve a glutén (természetesen, ha nem allergiás), mehet.
Én már 6-7 hónapos korban adtam neki, ugyanígy készíthető rizsből is. Egy remek módja a felesleges, esetleg lefagyasztott anyatej felhasználásának.
Bármilyen gyümölcsöt is bele lehet keverni.
Szia! Én búzadarából már készítettem, így:
50 gramm darát felfőztem 250 ml vízzel, amikor elkészült raktam bele reszelt gyümölcsöt és higítottam egy kis tápszerrel. (Állítólag a tápszert nem szabad forralni, ezért azt utólag tettem bele.) Ennyiből elég sok pép lesz, akár két adag is. Ha raksz bele gyümölcsöt, a cukor elhagyható. Én már adtam a 6 hósomnak, igaz már 4 hós kora után elkezdtük a hozzátáplálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!