Mit szólnátok, ha a veletek egy házban élő anyósotok elrendezte volna, hogy mire haza értek a korházból az első babátokkal, ott vakációzna a sógornődék hat éves kislánya?!?!?
Ha 3 gyereke van sógoréknak, pont ezt az egyet nem tudják megoldani? Én nem engedném és kész. Nehogy már te érezd magad rosszul emiatt!
Nekem eszembe se jutna ilyen esetbe odapaterolni a gyerekemet vhova.
Beszélj a sógornőddel hogy az első 1-2 hétben szükségetek lesz egy kis nyugalomra, neked a szülést kipihenni, a babának hozzá kell szokni az új környezethez stb. Most állj a sarkadra mert a fejedre fognak nőni.
A babád érdeke és nyugalma az első. Majd vakációzik pár héttel később nálatok.
Egyébként meg a sógornőd sem semmi ha ezt nem érti meg.
Én megértelek! Igazad van! Azért van ám különbség egy saját gyerek és egy rokon gyerek között. A sajátot nyilván 9 hónap alatt felkészíted, hogy mi lesz és nyilván a te nevelésed, de azért egész más egy rokon gyerek, akire azért mégsem szólhatsz rá hangosabban, hogy ne üvöltözzön, rohangáljon, piszkálja a babát, mert a mama azonnal a védelmére kelne.
És nyilván minden anyuka úgy megy haza a kórházból, hogy nyugalmat akar maga körül, nem pedig felesleges stresszt.
Én szerintem higgadtan, érvekkel alátámasztva meg kellene beszélnetek ezt, akár a sógornőddel, akár az anyósoddal, hogy várjanak ezzel egy két hete, míg nagyobb a baba, megszokja a helyet és egyáltalán ti is összeszoktok kicsit vele. Szerintem ebből nem szabadna sértődésnek lenni, megérthetnék ők is. Aztán mikor már úgy érzed nem zavarna, akkor te magad szólj, hogy most már mehet a kislány.
én is utálnám a helyzetet
addig balhéznék amíg fel nem fogják
most te vagy a legfontosabb meg a baba, nyugi kell, hogy legyen tej, és ha ez téged zavar akkor meg kell oldani
szülés után pár nappal az ember nyugtot, csöndet akar és hogy minden percét a babájával tölthesse
és ha akar egy szál semmibe fekszik mert az esik éppen jól, kérd az apukát is hogy segítsen neked ezt elrendezni, majd megy a kislány ha megerősödtök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!