Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 16 hónapos is ilyen...

Más 16 hónapos is ilyen hisztérikus?

Figyelt kérdés

A 16 hónaposunk nagyon ingerlékeny az utóbbi időben. Ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné (akár apróságok is), rettenetes visításban, őrjöngésben tör ki, és percekig - nem tudok jobb szót - őrjöng, mint egy állat. Néha hozzánk is vág dolgokat, vagy a földre veti magát, a földbe veri a fejét, stb.

Nagyon apróságok hatására is, pl. ha kiveszek a kezéből egy olyan tárgyat, amely nem neki való, percekig ŐRJÖNG.

Más gyerek is ilyen? Ez normális??

(Most az időjárás is rátesz egy lapáttal szerintem, de alapból is ez a helyzet. Ma konkrétan 10 percenként őrjöng valami miatt, de amúgy is durva.)

2013. jún. 6. 10:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én lányom is átesett ezen.Ő már 2,5 éves.Tényleg semmi, de semmi nem vált be, csak a "leszarom" módszer, és a következetesség.Soha nem volt olyan hogy nem magyaráztam el neki valamit.Pl a kezébe került az olló a konyhában, én felejtettem az asztalon, de végig ott voltam.Amint láttam hogy elveszi, mondtam neki hogy ezzel nem játszhat, mert veszélyes és ezek után elvettem.Persze jött a hiszti, föld, dobálás.Szépen bevezettem a szobájába, és mondtam hogy hiszti csak itt van, és ott hagytam.Amíg sírt ott kellett maradnia.Mikor abbahagyta, kijött..megszeretgettük egymást, és ment minden tovább.Persze volt hogy csak 2 percig, mert megint volt valami.Nem volt könnyű.Én is terhesen csináltam ezt az egészet végig.De úgy néz ki meghozta gyümölcsét a sok idegbaj :-), jelenleg ha hiszti van csak szólnom kell és abbahagyja.Ha nagy baja van, pedig magától megy tombolni a szobájába, és mikor végzett jön mosolyogva! :-)

Kitartás, egyszer vége van.Csak tényleg ilyenkor ne foglalkozz vele, mert nagyon kis rafináltak, és ha foglalkozol a hisztijével, hamar rájön hogy ezzel szinte mindent elér.

2013. jún. 23. 19:37
 12/18 anonim ***** válasza:

Én kisfiam is 16hós! :)

Ő is eléggé ki tud akadni, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja. Ami legjobban bosszantja, az az, ha telefonálnom kell, és nem ő kapja meg a telefonomat, és persze ha a távirányítók kikerülnek a látómezőjéből. :))

De megoldottuk, mert a telefonom egy régi vacak- nem bánom, ha néha leejti- nyomkodja össze-vissza- de nem tud felhívni senkit sem- nyilván. És beszereztünk pár kamu távirányítót is.

Szóval így el sem kezd már hisztizni.

Van még pár játék, amiket nagyon szemmel tart, azt tudják, a tesók, és nem piszkálják.:)

Azért annyira nem vészes a kicsi!!

:)))

2013. jún. 23. 22:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Az én fiam 14 hónapos, de már ez van. Össze is szokott roskadni, mint egy rongybaba, már a hason fekvést is felvette a repertoárba. Enyhébb, amikor hátrahajtott fejjel nyíg...
2013. jún. 24. 12:31
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Bocsi, de én már a kérdésednek is úgy örültem... :))) Az enyém 14, és ugyanez megy. Eddig pl evett, mint a kisangyal, most meg 5 falat után minden irányba próbálja kivetni magát az etetőszékből. Ha valamit nem engedek, teli torokból visít. És persze mindig úgy érzem, ha ezt nyilvános helyen teszi, hogy csak az enyém ilyen, a többi baba olyan kis angyali és nyugodt. De ezek szerint nem :)
2013. jún. 24. 14:30
 15/18 anonim válasza:
100%
Kedves kérdező! Jó régi a kérdésed, gondolom ebből az időszakból már rég kinőtték. Ha még jársz erre, vagy bárki más, aki hasonló helyzetben volt az 1-1,5 éves babájával, meddig tartott nálatok ez az állapot? Az enyém most 17 hós, és 3 hónapja kezdődött nála ez a hiszti korszak és egyelőre csak napról-napra (vagy éjszakára) egyre rosszabb. Nem tudom mikor érjük már el a gödör alját. :((
2019. júl. 7. 09:27
 16/18 anonim ***** válasza:
Be állok a sorba..
2020. máj. 19. 21:25
 17/18 anonim válasza:
Én is csatlakoznék. Szintén zenész 16 hós.
2020. jún. 14. 22:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha meg olvassa valamelyikőtök mondjon valami pozitívat nekem :D Pl. hogy okos aranyos rendes gyereket sikerült nevelnie végül :D
2023. febr. 1. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!