Más 16 hónapos is ilyen hisztérikus?
A 16 hónaposunk nagyon ingerlékeny az utóbbi időben. Ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné (akár apróságok is), rettenetes visításban, őrjöngésben tör ki, és percekig - nem tudok jobb szót - őrjöng, mint egy állat. Néha hozzánk is vág dolgokat, vagy a földre veti magát, a földbe veri a fejét, stb.
Nagyon apróságok hatására is, pl. ha kiveszek a kezéből egy olyan tárgyat, amely nem neki való, percekig ŐRJÖNG.
Más gyerek is ilyen? Ez normális??
(Most az időjárás is rátesz egy lapáttal szerintem, de alapból is ez a helyzet. Ma konkrétan 10 percenként őrjöng valami miatt, de amúgy is durva.)
Én lányom is átesett ezen.Ő már 2,5 éves.Tényleg semmi, de semmi nem vált be, csak a "leszarom" módszer, és a következetesség.Soha nem volt olyan hogy nem magyaráztam el neki valamit.Pl a kezébe került az olló a konyhában, én felejtettem az asztalon, de végig ott voltam.Amint láttam hogy elveszi, mondtam neki hogy ezzel nem játszhat, mert veszélyes és ezek után elvettem.Persze jött a hiszti, föld, dobálás.Szépen bevezettem a szobájába, és mondtam hogy hiszti csak itt van, és ott hagytam.Amíg sírt ott kellett maradnia.Mikor abbahagyta, kijött..megszeretgettük egymást, és ment minden tovább.Persze volt hogy csak 2 percig, mert megint volt valami.Nem volt könnyű.Én is terhesen csináltam ezt az egészet végig.De úgy néz ki meghozta gyümölcsét a sok idegbaj :-), jelenleg ha hiszti van csak szólnom kell és abbahagyja.Ha nagy baja van, pedig magától megy tombolni a szobájába, és mikor végzett jön mosolyogva! :-)
Kitartás, egyszer vége van.Csak tényleg ilyenkor ne foglalkozz vele, mert nagyon kis rafináltak, és ha foglalkozol a hisztijével, hamar rájön hogy ezzel szinte mindent elér.
Én kisfiam is 16hós! :)
Ő is eléggé ki tud akadni, ha valami nem úgy történik, ahogy akarja. Ami legjobban bosszantja, az az, ha telefonálnom kell, és nem ő kapja meg a telefonomat, és persze ha a távirányítók kikerülnek a látómezőjéből. :))
De megoldottuk, mert a telefonom egy régi vacak- nem bánom, ha néha leejti- nyomkodja össze-vissza- de nem tud felhívni senkit sem- nyilván. És beszereztünk pár kamu távirányítót is.
Szóval így el sem kezd már hisztizni.
Van még pár játék, amiket nagyon szemmel tart, azt tudják, a tesók, és nem piszkálják.:)
Azért annyira nem vészes a kicsi!!
:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!