Mennyit iszik a babátok egy nap?
Kisfiam 8hónapos és 70-100ml-t iszik egy nap devan hogy meg ennyit sem.
Nem kevés ez?
90%ban vizet kap 2hetente szoktam neki adni teát vagy gyümölcslét persze azokból többet is megiszik de csak azért mert édes nem akarom hogy hozzá szokjon nyáron a melegben jobb lesz a víz
Az én 10 hónaposom sem iszik meg egy 125 ml-s cumisüveggel egész nap... Pedig kínálom sokszor, de szó szerint eltolja az üveget, hogy nem kéri. Vizet nem issza, csak ha tényleg szomjas (már volt rá példa a nagy melegben), de ugyanígy nem issza ha pl. hipp almalevet teszek a vízbe (80 ml víz + 20 ml almalé) baracklével sem mindig...
Ami nálunk bevált, de ebből sem iszik mostanában, hogy egy almát megfőzök vízben pár csepp citromlével, az alma megy tízóraira valami gyümölcshöz még, a levét meg leszűröm és megy az üvegbe hűlni. Volt, hogy ebből már megivott egyszerre egy egész üveggel, de van, hogy a felét sem...
Szerintem ha szomjas lenne, inna, főleg ha kínálom sokszor... Nem tudok vele mit csinálni, kb. 3 naponta uzsira is tápszert adok neki.
Az előző vagyok. Még annyit mondanék, hogy rendszeres a széklete (naponta min.egy), lágy, de nem híg. Ált.akkor keményebb csak, ha előtte való nap keveset ivott. Ebből gondolom, hogy valószínűleg összefügg a két dolog. Tanácsot adni nem tudok, hogy mivel lehet rávenni egy ekkora babát ha nem akar inni, pedig szükséges lenne.
Amikor ivott a fiam, az első kb 10 alkalommal megdícsértem, hogy ügyes vagy, talán egy kis sikerélményt jelentett neki, de ez nem minden babának elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!