Hogy viselte babátok a 2 hós oltást?
a biztonság kedvéért adjak neki egy fél germicid kúpot? ha igen, mikor adjam? 10-11 körül megyünk a dokihoz holnap,2 oltást is kap! estére szokott felszökni a láz, ugye?
amúgy egy ismerős védőnő tanácsolta ezt, kicsit hajlok is felé, mert istenhátamögött lakunk, autónk nincs, így ha felszökne a láza jól pánikba esnék. viszont feleslegesen sem szeretném gyógyszerrel tömni. mi legyen?
Szia! Sirt picit, de nekunk mindg azt mondja a dokink, hogy minden oltas utan adjak kupot!
A 2 hos oltasnal meg csak felet, de aztan mar egszet adtm. Sosem lazasodott be. A kup hatasara aludt egy nagyot es jokedvun ebredt.
Meg csak nyugos sem volt.
Bnomek nem adtak kupot a babajuknak, be is lazasodott es 2-3 napig olyan nyugos volt:(
Szoval szerintem erdemes. Az nem gyogyszerrel tomes, hogy megelozeskeppen adunk a babanak 1-2 havonta egy kupot!
Csak arra mindenkepp figyelj, hogy oltas utan rogton kapja meg a kupot, kb fel-1 orara ra, az a maximum!
:)) sok sikert!
6 hos kislany anyukaja
borogatni? a homlokát, vagy az oltás helyét? még a láz előtt, vagy csak ha lázas? hideg vízzel vagy langyossal? nem fog tőle megfázni?
még a hőmérőzést leírhatnátok nekem. ha lehet hónaljban mérném neki. a babáknak is 37 a hőemelkedés? ha mégis popóban kell, ott mennyivel mér mást? hány foktól adjam a kúpot?
mivel kettőt kapott,rosszul sajnos,felment a láza 39 fokra de nem adtam előre lázcsillapítót csak akkor egy fél germicid c-t,a három hónaposnál semmi gond nem volt,ott csak egyet kapott.
48 óráig fordulhat elő láz,az oltástól számítva,borogatni a helyét kell,ahová kapja,mi most combba kaptuk,mert másik doki volt,amúgy farba adják.én egy kis gézlapba tettem benedvesített sminklemosó korongot,azt tettem a helyére,ennyitől nem fázik meg.
9-es vagyok,lázat csak 38,5től kell csillapítani,amúgy nem,viszont ha oltástól lesz lázas,akkor nyilván magasabb lesz,tehát kell csillapítani de én csak utána adtam neki kúpot,amikor már lázas volt,előre sosem adok.
érdemesebb a fenekébe mérni,ott egy fél fokot levonni az adott értéből,tehát ha 38,5öt mutat akkor az 38 valójában,viszont én mértem infrással is,ugyan azt mutatta,csak hogy biztos legyek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!