Mikor fordult át hátról hasra illetve vissza a kisbabátok?
Kisfiam 5 hónapos elmúlt 1 hete, de még nem fordult át... Háton fekve oldalára ügyesen billen mindkét irányba, de nem fordul át hasra. Néha úgy veszem észre, hogy kepeszt az átfordulás érdekében, de nem sikerül neki, így inkább hagyja. :( Máskor meg leteszem, köré pár játékot, hogy oda kelljen jutnia értük, akkor meg inkább csak fekszik a hátán és játszik a kezével.
Mindenféle tanácsot kapok, hogy nincs elkésve, hagyjam rá, majd ha eljön az ideje, de valaki szerint vigyem orvoshoz, konduktort is javasoltak már.
4 hónaposan voltunk a fejlődésneurológián, akkor mindent rendben találtak, korának megfelelően fejlődik.
Van valakinek valami bevált módszere, hogyan segíthetem neki ezt a fejlődését is?
Az én babám még 4 hónapos sincs, de már ezen parázok, hogy még nem forog. Tiszta h*lye vagyok. Tesómék babája ma 4hónapos és 2hete forog mint a megkergült kisegér.
Szóval minden baba más. Egyébként nagy babád van? Mert az én babám nagy, több mint 7kg, a tesóméké viszont kicsike. Lehet, hogy a pici babáknak könnyebben megy,könnyebben mozognak.. a nagyobbaknak meg nehezebben. Bár ez csak egy tipp. De tényleg nincs elkésve a babád. Mondom én, aki már 4 hónaposan elvárnám, hogy forogjon. De én már bekattantam. Tudom, abba kell hagyni a hasonlitgatást.
Még nem volt 4 hónapos, mikor mindkét irányba fordult. Igaz akkor már háton nem szeretett lenni, így inkább csak hasra fordult, de azt állandóan. Viszont minden mást később csinált, most 15 hónapos és még csak pár lépést tesz meg egyedül.
Tényleg nincs még elkésve semmivel, ne aggódj! (bár én is nagyon jól tudom, hogy ez nem könnyű, főleg ha első baba)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!