Tényleg csak 1 éves kor után adjak a kislányomnak tejtermékeket, és lisztes dolgokat?
1. Én adtam 6 hós kortól kezdve, nem volt gond.
2. Külföldön (Németországban) most már azt mondják, hogy mégis inkább előnn kell adni a liszteset és a tejet is, akkor amikor még szopik a gyerek, mert akkor kisebb az allergia kialakulásának lehetősége. Pár éve még itt is az 1 éves kor felettet mondták.
Tehát az én véleményem, hogy minden túlzás rossz. A teljes tiltás is hülyeség és a túl korai sem jó. Én a gyereket figyeltem, ha kellett már neki a kenyér akkor megkapta, (ha még nem akarta úgyis kiköpte) és tejterméket is kapott ja ízlett neki.
Tejtermékek (túró, joghurt) bevezetését 8 hónapos korban ajánlják. Ezután a sajt és a kefír.Az én fiam imádta ezeket.
Lisztes dolgokat is kapott. 7 hónaposan már kiflicsücsköt majszolt.
Én úgy voltam vele, hogy adok neki, de nem ezekkel lakjon jól. Szerintem Te is nyugodtan adjál neki tejes és lisztes dolgokat, de figyeld a reakcióját.
A védőnőm és a gyerekorvosunk szerint lisztet már 6 hós kortól lehet adni, mert kiderítették, hogy a lisztérzékenység génhez kötötten öröklődik.
Én adok neki, nincs baja.
7 hónapos a kislányom, tejen kívül sokféle tejterméket kapott már, semmi baja nincs.
6 hónaposan adtam már neki babapiskótát, kiflicsücsköt, semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!