Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindennap kell a baba főzeléké...

Mindennap kell a baba főzelékébe hús meg olaj?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy a sok hús (fehérje) elsavasítja a szervezetet. Nem tudom, lehet-e ennek köze ahhoz, hogy szinte mindig olyan piros a feneke, és az orvos gomba elleni folyadékot írt fel (ami nem használ, meg az elocomos krém sem).
2009. okt. 4. 14:09
 1/10 anonim ***** válasza:
miért kéne mindennap? Ez hülyeség... De mennyi idős a babád?
2009. okt. 4. 14:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát én úgy tudom mindennap kell húst enniük, a védőnő mondta.
2009. okt. 4. 14:31
 3/10 anonim ***** válasza:

IGEN, MINDENNAP.

A babák fejlődéséhez a fehérjén kívül sok vas kell. Ezt elsősorban a napi húsból kapják. A gyümölcsök, zöldségek nem tartalmazzák a kellő mennyiséget. (Ezért sem tanácsos pl. vegetáriánusként nevelni egy kicsit.)

Zsiradékot is kell adni, bár ez lehet margarin (ha nem parázol a különféle adalékanyagoktól), vaj (ha már ehet tejterméket), zsír.

2009. okt. 4. 14:38
 4/10 A kérdező kommentje:
11 hónapos a babám. Eddig mindennap tettem neki bele húst, meg olajat is, de már kétkedek, mert fogalmam sincs, mitől piros pöttyös a feneke. :( Doki csak annyit mond, "egy kis gomba". Áh...
2009. okt. 4. 14:48
 5/10 anonim ***** válasza:
szerintem azért nem mindegy, hogy mennyi idős, mert egy félévesnek nem hiszem hogy mindennap húst meg olajat kéne ennie
2009. okt. 4. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Heti 4x elég nekik husi, mellette máj, hal tojássárga a többi napon.
2009. okt. 4. 17:20
 7/10 anonim ***** válasza:

Mi kb úgy eszünk, hogy egy héten vagyis 7 nap alatt eszünk:

- 1x húsi nélkül

- 1x tojássárgáját

- 2x pulykahusi

- 3x csirkehusi

Máj esetlegesen és néha borjúhús.

2009. okt. 4. 20:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Azt mondta a védőnő hogy minden főzibe 1 teáskanál étolaj!
2009. okt. 4. 21:54
 9/10 anonim ***** válasza:

14.38-as vagyok.

Mindennap kell a husi 3 éves koráig biztosan. Ha neki sok, akkor kevesebbet eszik a húsosból, de azt naponta adni kell. Heti egyszer vörös húst (marha, borjú, sertés), heti egyszer májat, heti egyszer halat érdemes, a többi nap pulyka, csirke, nyúl (igen ezt is lehet).

A többiek jól írták, bizony heti 3-4 tojás kell a sárgája miatt.

Ha az ételre nem jössz rá, mitől pirosodik a popsi, próbáld ki a Sudocremet. A kicsi kiszerelésben ezer forint a patikában. Nekünk 3-4 használat után mindig látványosan meggyógyította a popsit. Van, aki mindig ezt használja, erre azért drága kicsit nekem. Viszont jó még felfekvésre, ekcémára, égési sebre... is.

2009. okt. 6. 15:04
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Sajna azóta többször is piros volt, tegnapelőtt még nedvedzett is, de mára egész halvány. Aztán majd megint piros lesz... :( Vettem Sudocremet, tényleg jó. Egyébként most náthás és fogzik is, talán az is besegít a pirosodásba. :(
2009. okt. 8. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!