Mi az, amit a következő babádnál másképp fogsz csinálni?
Kiságyból minél nagyobbat veszek (a 60x120-as kb 7 hónapos koráig volt jó, de utána nincs elég helye oldalra fordulni legalábbis az én fiamnak, aki egy kicsit nagyobbnak számít és mind2 oldalán alszik)
A mei-tai-t már hamarabb megvehettem volna ha tudom, hogy ilyen szuper dolog benne hordozni.
Elemes forgózenélő szerintem is sokkal jobb a felhúzósnál.
Adamo-hintán gondolkodom. Nekünk egyáltalán nem volt, de sokan dícsérik.
A rugós hintát nagyon ajánlom amikor már tud ülni.
Keresztbe vagy elöl patentos bodykat veszek amég kicsi, nem pedig bebújósakat.
Vállnál patentos, oldalt cipzáros hálózsákot veszek, ebbe alvó gyereket is be lehet tenni anélkül, hogy felébredne.
Sokkal előbb elkezdenék bababörzékre járni, összességében százezreket lehet vele spórolni.
Kevesebb és inkább érdekesebb játékot veszek, úgyis csak néhánnyal játszik. Nálunk a manapság felkapott interaktív és egyéb csillivilli hangkiadó-éneklő stb. műanyagjátékok nem igazán váltak be, de persze ez gyerekenként eltérő.
Amit a második babánál máshogy csináltam:
-nem ragaszkodtam görcsösen ahhoz,hogy a kiságyban aludjon(fiamnál képes voltam egész éjjel altatni,letenni,10percután felkelt újra altatni...),így többet aludtam a két gyerek mellett mint anno az egy gyerek mellett
-nem strsszeletem annyira hogy nincs elég tejem, elsőnél épes voltam 2,5-3óránként fejni és mindenfélét próbáltam,hogy tejem legyen ezt addig csináltam amíg gy napi fejéssel nem jött össze 40ml.
-nem akartam minden áron 1kor elaltatni,fiamnál volt,hogy órák teltek el azzal,hogy visszavittem az ágyába mert aludni kell, lányomnál ez nem volt, és ha 2kor akkor 2kor feküdt le.
Amit a következőnél máshogy csinálok,mire hazajövünk lesz mérleg,mert a kórházban rengeteg tejem volt,azt httem ezzel nincs baj,de a kislányom fogyott az amúgyis s kis súlyából,mert alig volt tejem.
Egy adamo hintát mihamarabb beszerzek.
Amiket biztos nem veszek, ha lesz második:
-szoptatós párna (a mostani is itt van a nyakamon, megvettem 5ezerért, nem tudtam használni, eladni meg nem tudom, pedig gyakorlatilag új állapotban van).
-felhúzós zenélő forgó (max elemes, de lehet azt sem, fiam utált háton lenni, így nem is nézte, így babától függ vennék e)
- peremes játszószőnyeg (a perem csak zavarta a forgás megtanulásában, nagyon mérges voltam, hogy miért nem simát vettünk)
Amit 100%, hogy fogok használni a 2-nál is:
-bébiőr (ha alszik a szobájában, is bátran járkálhatok a lakásban mert meghallom őt)
-légzésfigyelő (5 hetesen a fiam életét mentette meg, nem vett levegőt, fel kellett őt rázni)
-hordozókendő (IMÁDOM!)
-sima játszószőnyeg (nagyon sok időre lekötötte a még nem kúszós időszakban)
Amit meg másképp csinálnék: nem hallgatok a 30 évvel ezelőtti nevelési elveket sulykoló védőnőre. Hogy 3 óránként szoptassam (nem, majd ha éhes!), hogy csak X ml-t hagyjam szopni (mégis honnan tudjam épp hány ml-nél jár, nincs mérleg a mellemen), 20 percet hagyjam csak szopni (majd abbahagyja ha végzett, nem órára eszek én sem).
Sajnos tapasztalatlan első babás anyukaként, úgy hogy a szüleim is messze élnek, pár dolgot megfogadtam ezekből és nagyon nagyon bánom. Szerencsére hamar rájöttem, hogy ezek hülyeségek, és abbahagytam az óra figyelését és a mérlegelést, de a 2-nál már okosabb leszek és a kezdetektől hagyom ezeket a baromságokat.
Nem hagyom majd a következőnél, hogy a kórházban a csecsemősök cumit nyomjanak a szájába, és én sem fogok neki játszócumit adni soha.
Veszek hordozókendőt, mert az elsőt nem hordoztam, és már bánom.
Amit nem fogok venni: szoptatós párna (sose használtam), mérleg (ez is felesleges macera volt, nem is méregettem), játszószőnyeget se használta, rengeteg textilpelust vettem, mert mindenki azt monda a családba hogy azt rengeteget fogom használni....hát max 2-3 db amit használtam. A felhúzós forgó rugója gyorsan megadta magát és sokszor csak útba volt. Pihenőszéket se használta. Kaptunk babahintát, de az is inkább csak útban volt ebbe a kis lakásba. Most már nagyobb, a játszótéri hinta elég neki:).
Amit még fölöslegesen vettem meg az a melltartóbetét, szoptatós melltartó, bimbóvédő, kézi orrszívó, légzésfigyelő.
Ami hiányzott és be fogom szerezni szülés előtt az az elektromos mellszívó. Azt gondoltam nekem úgyse lesz szükségem rá (nagyon kis mellem van, szinte nincs is és nem tudtam elképzelni hogy nekem abba tejem legyen :D...hát tévedtem), nagyon begyulladt a mellem és sos-be kellett rohanni bérelni. Hordozókendőt én is be akarok majd szerezni, illetve egy hintaszéket magamnak amibe tudom szoptatni/ringatni és nem nekem kell rázogatni a fenekét:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!