Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet, hogy 3 hónapos...

Mitől lehet, hogy 3 hónapos babám a hajnali etetés után egy órával 20 percenként felriad? És ez reggelig így megy. Kénytelen vgyok magam mellé venni, ha egy kicsit aludni is akarok.

Figyelt kérdés
2009. okt. 2. 15:30
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
A kiságya az enyém mellett van,hiába....
2009. okt. 9. 20:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Pocakfájás nem lehet?

Lehet, hogy mászkálnak a buborékok a pocakjában, vagy a beleiben, és arra riad fel.

Az én kislányom iszonyúan kényes volt erre.

Nagyon sokszor felsírt miatta annakidején, de nem görcsök ezek, csak ahogy dolgoznak a belei.

Csak arra voltak "jók", hogy felébresszék szegényemet.

Persze, ha mellettem aludhatott, akkor biztonságban érezte magát és nem zavarta ez az érzés a pocakjában.

Ha ez a baj, majd elnövi, nálunk is így volt.

Sajnos csak tippelni lehet.

Az orvos is azt fog, miután megnézte fülét-torkát-szívét-tüdejét-pocakját.

Ha nem talál semmi "kitapinthatót", vagy láthatót, csak találgatni tud ő is.

2009. okt. 9. 21:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam neked:

"Ahhoz, hogy megértsd, miért ébred fel a csecsemő és miért kér segítséget a visszaalváshoz, meg kell ismerned, hogyan alszik a csecsemő, és milyen fázisokon megy át közben.

A csecsemő, amikor elalszik, 20 percig még egy éberebb alvó fázisban van. Emiatt van az, hogy amikor elalszik a kezedben és leteszed a kiságyba, általában forgolódni kezd és felébred. Ezzel szemben a felnőttek az elalvás után azonnal mély álomba kerülnek. A csecsemőnél azonban ez a szakasz csak az éber alvás után jön. Újszülötteknél ebben a 20 perces szakaszban látható, hogy a szemük oda-vissza mozog, sokszor nyitott állapotban is: ők gyakran és sokkal hosszabb ideig vannak ebben az alvási szakaszban. Ahogy múlnak a hónapok, a baba egyre rövidebb ideig van az éber szakaszban és egyre könnyebben tud elaludni, nagyjából másfél-két éves, amikor az alvása már a felnőttekéhez hasonlatos.

A csecsemők mélyalvása 30-45 percig tart, ezután ismét felületesebben alszanak, ilyenkor szoktak felébredni, éjszaka felsírni - ha valami megzavarja őket. Ez a "valami" lehet akár

* a saját éhségük,

* egy izom összerándulása (nagymozgások fejlődésének időszakában ez gyakori),

* saját mozgása (pl. amikor a kicsi rájön, hogy oldaltfekve is tud aludni és forgolódik álmában),

* fájdalom (fogzás, növekedési fájdalom),

* külső zajok, fények,

* zavaró tényezők (orrdugulás, köhögés stb.),

* lelki eredetű okok (szeparációs szorongás, félelem a sötétben).

Ha ebben a felületesen alvás periódusban támogatást kap, odabújhat hozzánk, cumit kap, megsimogatjuk a hátát, sokszor magától visszaalszik, ha viszont nem vagyunk ott a közelében felébred, és segítséget kér a visszaalváshoz.

Vitatott kérdés, hogy vajon valóban segítenünk kell-e neki a visszaalvásban, vagy tanítsuk meg magától önállóan visszaaludni."

2009. okt. 9. 21:38
 14/16 anonim ***** válasza:

3ból 3 gyermekem 3 hónapos koráig tök szupin aludt,és onnantól ugyanezt csinálta sajnos mind3. Idővel azért kicsit jobb lesz,de sajnos nem tudok semmi jó ötletet,mert én is mident bevetettem,esélytelenül:( Az biztos nem előny,hogy cumizik,mert minden "ébredéskor" keresi azt az eszközt amivel álomba tud merülni: tehát a cumit. Ha a simogatásodtól alszik vissza,akkor azt fogja hiányolni. Érdekes,hogy mikor már nagyon untam az éjszakázást,kiköltöztem a nappaliba és kb 3-4nap sirdogálás után átaludta kislányom az éjszakákat. (a fiú nem,a harmadik meg még kicsi,hogy teszteljem:)

Kitartás,jó éjt!

2009. okt. 9. 22:36
 15/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,különösen az utolsó kettő volt nekem hasznos. Márcsak abban vagyok tanácstalan segítsek neki vissza aludni, vagy sem....
2009. okt. 10. 12:30
 16/16 anonim ***** válasza:

(utolsó vagyok) Szerintem egy próbát megér,hogy ma éjjel pl. ne segíts neki visszaaludni. Persze nem órákig ordítani hagyni,de szerintem 10 perc még belefér,ha Neked is. Annak idején a lányomnál amikor kiköltöztem kb. 10 percig sírdogált,inkább panaszkodott,aztán egymás után még 100szor felkelt,és megint panaszkodás. A 2.napon már csak 8percet,a 3. napon 5öt,és így tovább. Idővel rájött,hogy mit szeretnék,és végül átaludta az éjjeleket. De amint írtam a kisfiamnál ez nem jött be,és semmi más sem sajnos. Ő most 5 éves,és minden éjjel legalább egyszer felkel,átvonul hozzánk. Ha felébredek rá akkor visszaviszem:)

Visszatérve: probáld minél kevesebb "tényezővel" visszaaltatni. Tehát ne cumival,ne simivel,hanem mondjuk csak tedd rá a kezed. Ne keseredj el,ha elsőre nagyon tiltakozik majd. Gyakorold az egyedül elalvást nappal is.

Sok idő,türelem és kitartás kell hozzá,de megéri,mert ha minden jól megy egy hét múlva már nyugodtak lesznek az éjszakáitok!!!

Jó éjt:)

2009. okt. 10. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!