Akiknek nem szopizott a babája és fejték az anyatejet,
hány hónapos koráig csináltátok?
Én a lányom 10 hónapos koráig fejtem, ekkor szinte egyik-napról a másikra elapadt. De addig elég volt neki, nem kellett pótolni.
Van egy ismerősöm, akinek 15 hónapos a fia. A mai napig is annyit tud fejni, hogy még eladni is tud belőle.
2013. máj. 17. 13:28
Az elejétől kezdve fejek. Mindig kb az ételmennyiségének a felét tudtam anyatejbe adni, a másik fele tápszer volt...ahogy alakult az igénye, úgy alakult a tejem is, mindig megmaradt a fele-fele arány :) Most lassan 8 és fél hónapos, és már csak napi kétszer fejek, kb 150 ml jön így össze, vagy még ennyi sem. Terveim szerint 9 hónapos koráig fejek, amit tudok, de utána már nem szenvedek vele, nem éri meg az a kis mennyiség.
Hozzá tartozik, hogy eszembe se jutott, hogy eddig tudok fejni, így az első naptól kezdve kézi fejővel "bajlódok". Nagyon kikészültem már az egésztől, elég volt.
2013. máj. 28. 13:27
Nekem is 3 hónapig szopott, utána fejtem neki 10 hóig, de totál kiakadtam, mert nekem kevés volt a tejem, így a 10 hónap napi 7-9 fejés egy kínszenvedés volt, de anyatejet akartam neki adni, így csináltam. Kn. napi 8-10 dl jött így össze az utolsó hónapokban már. :-)) Mostmár nagyon örülök, hogy végigcsináltam, de akkor eléggé ki voltam bukva....
2013. jún. 4. 14:17
Egyik gyerekem sem akart szopzni az istennek sem pedig tejem volt!
Az első babámnál 8 hónapos koráig fejtem
a 2.-nál 3 hónapig bírtam kivitelezni a dolgot mert a nagytesó mellett nem volt idő fejegetni,sterilizálni stb!
Örök életre furdalni fog a lelkiismeret hogy én nem tudtam szoptatni...és hogy a 2.-iknak csak 3 hós koráig bírtam anyatejet adni!
2013. jún. 4. 14:28
Sajnos nem volt a babámnak szopóreflexe (sok minden más mellett). Az idegességtől minden nap egyre kevesebb és kevesebb lett. 4hónapos volt, mikor véglelg elapadt. Ha birod fejni, és nem útálod még, akkor húzz ki egy pár hónapot. De ha eleged van, akkor sincs baj,senki nem vetheti a szemedre!
2013. jún. 4. 15:46
16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy írtatok. Már unom eléggé, de megpróbálok kitartani 1 éves koráig.
Nekem sajnos nem volt elég a tejem, tápszert is kapott, így szopizott 3 hónapos koráig, akkor úgy döntött, hogy elég a ciciből. 2 hónapig tudtam még fejni, minden héten megfeleződött a mennyiség. 5 hónapos korában abbahagytam, akkor már csak pár csepp volt.:(
2013. jún. 4. 19:05
Az nagyon jó ha sok a tejed és elsőnél addig fejtem (3óránként) amíg már csak 10ml volt, másodiknál 11hónapos koráig fejtem (szintén 3 óránként) itt már kb 15ml-nél abbahagytam!
2013. jún. 16. 08:41
6 hónapig, de ha max. 20 perc alatt készen lettem volna a fejéssel, és nem kézzel kellett volna, hanem ment volna géppel, akkor bőven tovább is fejtem volna még, úgy 1 éves koráig.
2013. jún. 16. 16:22
20/20 A kérdező kommentje:
9 hónapos koráig fejtem, aztán elapasztottam. Azóta sokkal jobban tudom élvezni a napjainkat, nincs az a kötöttség. :-) Szívesen megeszi a tápszert is, igaz hogy csak a banánosat.
Kapcsolódó kérdések: