Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hát ez klassz, mit csináljak?

Hát ez klassz, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én nem tudok egész nap a kisbabánk mellett ülni, és foglalkozni vele (ő egyébként 2 hónapos lesz a jövő héten), mert azért más dolgok is vannak, amik maguktól nem végződnek el - gondolok itt a házimunkára, ezért bele szoktam tenni a kis hintájába, ahol nagyon jól elvan. Igenám, csak a nagy jólétbe sokszor bealszik :) Ilyenkor elkap a lelkiismeretfurdalás, hogy lehet, hogy ha nem teszem bele, hanem maradok vele az ágyon játszani, akkor mennyi mindent "megtanulna". Szerintetek elrontom így?
2013. máj. 16. 09:41
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálam ugyanez a helyzet ha nagyon sok dolgom van akkor beteszem a kis hintájába és elalszik addig gyorsan megcsinálom amit kell és utána bepótolom ami elmaradt :)

3hós a lányom :)

2013. máj. 16. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:

2 hónapos baba nagyon sokat alszik :)

Nyugi,élvezd ki,lassan alig akar majd aludni és ellenni a hintában,akkor visszasirod ezt az időszakot.

2013. máj. 16. 09:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Mindenki fogalalkozik anháztartással is ez természetes. A ásik hogy egy 2 hónapos baba alapból soka alszik még és nem is kell úgy tanulnia még, neki annyi a dolga hogy egyen aludjon fejlödjön, persze nézelődjön valamennyit stb. A többi anyuka is vezeti a háztartást mellette, mint tudjuk akár több ygerek mellett is. Te sem nem pókerezni mész el mellőle hname végzed a dolgodat.
2013. máj. 16. 09:47
 4/10 A kérdező kommentje:
ok, köszi :) akkor most gyorsan kiteregetek, elmosogatok, aztán ha felébredt, csak az övé vagyok :)
2013. máj. 16. 09:48
 5/10 anonim ***** válasza:

Fogd fel úgy, hogy amikor házimunkázol, akkor is az ő érdekeit szolgálod.

A babának nem csak játék és szeretet kell, hanem tiszta ruha, tiszta cumisüveg, rendezett környezet. Jól lakott, nem szomjazó anyuka, tehát a te evés-ivásod is fontos, hogy a szervezeted termelni tudja az anyatejet, ami szintén az ő érdekében van. :)

Az alvás nagyon fontos nekik, akkor fejlődik az agy, termelődik a növekedési hormon, alvás közben dolgozzák fel az őket ért ingereket. (Nekik még egy új plüss játék, vagy egy csörgő megfogása is órási dolog.) Ha elaludt, egészségére, szép álmokat! :)

2013. máj. 16. 09:59
 6/10 anonim ***** válasza:
én irigyellek! 6 hetes a babám, elég ritka,hogy elvan a pihiszékében,amíg csinálok valamit. és ráadásul nappal aludni sem nagyon szeret. sokszor meg hiába szövegelek hozzá,énekelek neki,mutogatok neki ezt-azt, csak sír... úgyhogy sztem semmiről nem marad le a babád!
2013. máj. 16. 10:03
 7/10 A kérdező kommentje:
és ha már itt tartunk, Ti kivennétek, amikor elaludt, vagy hagynátok ringatózni? Bocs, ha ilyen bagatell dolgokat kérdezek, de első baba, és nem tudom, mi a jobb neki.. ha ring, vagy ha kiveszem, és az ágyában alszik tovább.
2013. máj. 16. 10:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Ez babafüggő.

Most a harmadik babám olyan, hogy nagyon rossz alvó, h végre elaludt valahol, hozzá sem érek, mert csak felébresztem.

Ha nyugodtan alszik, át is rakhatod. De nem hinném, hogy a hintában rossz lenne neki...

3 gyerekes anyuka

2013. máj. 16. 10:15
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2013. máj. 16. 10:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem rontod el:) Egy 2 hónapossal azért nem kell non-stop foglalkozni. Sőt, szerintem később sem, amikor már szinte egész nap fent van. Jobb lesz neked is meg neki is ha megtanulja, hogy nem csak az övé vagy egész nap, hanem mondjuk néha el kell mosogatni. Szóval ne legyen lelkiismeretfurdalásod! :)
2013. máj. 16. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!