Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyors lenne a fejlődése?

Gyors lenne a fejlődése?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam eldönteni miért és mire mondják, hogy gyors. Mihez képest? Minden baba egy kis egyéniség, senki nem fejlődik ugyanolyan ütemben.

De a védönő szerint a Fiamnál ez jó gyors. Kérdeztem,hogy baj-e (bár miért lenne), azt mondta dehogyis... akkor miért kell megjegyzéseket tenni?

A Fiam 6 hósan elkezdett kutyázni, 2 nap múlva kiült oldalra, majd felült és nem kapaszkodott

/támaszkodott. 1 hete mászik. Rendesen, és sokat :) Kimaradt nála a kúszás. Most volt 7 hónapos.

Nálatok egy hogy volt?

Köszi!!!

2013. máj. 16. 06:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is kb így zajlott a mozgásfejlődés a lányomnak, azzal a különbséggel, hogy ő 7 hónaposan már kapaszkodva lépegetett, 10 hónaposan pedig már szaladgált.Szerintem semmi rosszat nem akart a védőnő, csak megjegyezte.
2013. máj. 16. 06:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Persze, gondolom ,hogy nem akart rosszat, csak olyan furcsán mondta.
2013. máj. 16. 07:52
 3/13 anonim ***** válasza:

Kislányom 6 hónaposan mászott és felült, 7 hónaposan felállt. Egy hónap múlva kapaszkodva lépegetett. 10 és fél hónapos volt mikor elindult egyedül. Igazából nálunk a védőnő azt mondta, mikor mondtam hogy 8 hónaposan lépked kapaszkodva, hogy ezt ne engedjem neki, mondjam hogy nem szabad! Na persze mert meg is értette a kicsi :)

Amúgy ha magától csinálja semmi gond!

Ügyes a kisfiad! :)

2013. máj. 16. 07:57
 4/13 anonim ***** válasza:

Kislányom nincs még hét hónapos, ügyesen kúszik, pár napja kutyázik. Nem ül még (bátyja 6 hónaposan stabilan ült, de nem kúszott).

Az átlaghoz képest gyors a tiéd, de ez nem baj. Teljesen jól mondja a védőnő, nem tudom, mi a baj. Elmondja, hogy gyors a mozgásfejlődése a gyermeknek, mert ez az ő dolga. Én ezt nem megjegyzésnek, hanem ténynek veszem.

A kúszás kimaradása már inkább szokott baj lenni. Persze itt sem lehet általánosítani.

2013. máj. 16. 08:12
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek teljesen segítség nélkül teszi azzal semmi baj nincsen. Vagy is ha te nem segítesz neki akkor ez van ezt leállítani nem tudod.

De ami tuti, hogy azért egy 3 hós sem ül még, és egy 6 hós sem tud egyedül menni. Vagy is annyira gyors nem tud lenni.

Amelyik gyerek mozgásfejlödésben gyors, az beszédben vagy más dolgokban visszább van, de kb 1,5 éves korra mindegyik ugyan azt tudja. Barátnöm kisfia még 1 évesen nem ment, éppen csak lépegetett, de már mondta tudatosan hogy anya , apa, rámutatva stb.. Ezt lányom csak 1,5 évesen tudta (1 évesen mondta hogy mama, de nem rám értette, csak úgy) de 11 hósan már szaladt.

Szóval ne aggódj, nem fog éretsségizni 2 évesen, és nem lesz maraton futó 3 évesen. Kicsit elöbb csinálta, elöbb kezdhetsz utánna rohangálni. De simán lehet hogy egyedül csak 13 hósan fog menni, mert közben megtanul tapsolni, kicsit beszélni stb...

2013. máj. 16. 08:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves utolsó, kielégítő volt a válaszod. :)

Valami ilyesmire gondoltam Én is. Hogy akadályozza-e más dolgokban esetleg, hogy ebben gyorsabban fejlődött.

2013. máj. 16. 08:25
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem akarok hülyeséget írni, lepontozni sem kell, nem okoskodni akarok. És egyébként én sem látok semmi rosszat a babád fejlődésében, csak leírom, hogy azt olvastam, hogy a gyors mozgásfejlődés utalhat későbbi hiperaktivitásra. De gondolom, hogy ez nem egyenesen arányos, csak esetleg nagyobb arányban fordul elő, mint például az a statisztika, hogy akinél kimarad a kúszás/mászás, azoknál gyakoribb a későbbi tanulási zavar...
2013. máj. 16. 08:34
 8/13 anonim ***** válasza:
Anyukám elmondása szerint én is ilyen "gyorsan" fejlődtem mint a lányom, 10 hónaposan egyedül jártam, és nem vagyok hiperaktív.
2013. máj. 16. 08:36
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen, kedves utolsó, pont erre gondoltam, hogy nyilván nem egyenesen arányos a két dolog, tehát nem lesz mindenki hiperaktív, aki kicsit gyorsabban fejlődik az átlagnál!!!
2013. máj. 16. 08:38
 10/13 A kérdező kommentje:
Az egyik középiskolai o.társam Fia 5hónaposan!!! felkapaszkodott a kiságyban, és nem volt egészen 11 hónapos mikor járt, egyedül. :)
2013. máj. 16. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!