14 hónapos kisfiam biliztessem vagy ne?
Figyelt kérdés
Már pár hete gyakoroljuk. Eleinte sírt de már megbarátkozott vele és belepisil és bele is kakál. Tegnap szolt is , hogy kaka és mutatja a bilit. (mondja, hogy bii.) és ma is megint mutatja és bele is kakál. Azt is mondják nekem más anyukák, hogy éz csak fellángolás. És majd abbahagyja. De ha meg is mutatja, hogy mit akar.! Szerintetek korai még?2013. máj. 15. 20:51
11/14 sumergo válasza:
A kislányom is ilyen lelkes volt 15 hónaposan. Egy hónapig tartott, aztán egyre ritkább lett a bilizés, ma már rá se lehet ültetni, így nem erőltetem. Most épp ragaszkodik a kakis-pisis pelushoz, alig tudom leszedni róla. Az orvos szerint ez egy normális állomás a babáknál, mert már tudja, h a kaki pisi az övé, őhozzá tartozik. :-) Egyébként érzi már az ingert is, mert elbújik, ha kakil, vagy pisil. A doktornő szerint 1-2 hónap, és újra bilizni fog, mert ez a normális "menetrend". Majd meglátjuk, remélem tényleg így lesz. Nem szeretném sokáig pelusozni. De nem is erőltetem a bilit. :-)
12/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok!
Én is ettöl félek , hogy majd megunja. Szerintem is a pisi nehezebb lesz. Azt nem jelzi. De ő is nagyon sürven pisil még. Ezért is nem füzök hozzá nagy reményt. De ez is jó ha már nem kakál be. Én nem adom fel. A kisfiamnak is tetszik egyenlőre. Köszi a válaszokat!
2013. máj. 24. 17:39
13/14 anonim válasza:
Abszolút a te döntésed és te érzed! Az én lányom 15hónapos, de eszem ágában sincs még bilire ültetni! Olvastam és mondta szakember is, h az agy 2,5évesen érik meg arra, h vissza tudja tartani 1 gyerek a szükségleteket! Persze, lehet vitába fognak vele szállni, h butaság, de szerintem korai! Ráadásul én rögtön wc-re fogom ültetni! :) Nekem ez a bili dolog olyan fura... :)
14/14 sumergo válasza:
Hogy melyik gyerkőcnek mikor érik meg rá az agya, az nem egyértelmű. Gondoljunk csak bele: Van gyerkőc, aki másfél évesen beszél, és van aki csak 3 évesen kezd beszélni igazán . Nem minden gyerek 2,5 évesen éri el az adott szintet. Ne legyünk ebben se kockafejűek. Látja mindenki nap mint nap a a saját gyerekét. Hagyjuk, h a saját ütemében tegye a dolgokat. Ha bilizik, bilizni szeretne, akkor tegye azt! :-) Tiltani, és korainak tartani éppoly butaság, mint erőltetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!