10 hós babátok mit tud? A kisfiam most tizedik hónapos, de még mindig nem csúszkál négykézláb. ez gond, vagy "későn érő tipus"?
Figyelt kérdés
2013. máj. 15. 09:57
1/4 anonim válasza:
Ahány gyerkőc, annyiféle. A nagyobb lányom 10 hónaposan szaladt, a fiam ezerrel mászott, de esze ágában sem volt lépegetni, a kisebb lányom most 11 hónapos, ügyesen mászik (nem olyan gyors, mint a bátyja volt ennyi idősen) és oldalazva lépeget a bútorok mentén.
Nem feltétlenül probléma, ha nem mászik még a manód, ha forog, ül, kúszik az teljesen jó. Ha ezekben is elmaradást látsz, esetleg megnyugtatásképp megnézetheted szakemberrel, de nem feltétlenül jelent problémát, ha még nem mászik. Lehet csak lusti egy kicsit.
2/4 anonim válasza:
Fiam 9 és fél hós. Lépeget a bútorok mellett, már fél évesen kúszott, akkor a védőnő azt mondta, nem jellemző olyan korán. Most már felül, feláll, és néha már csak egy kézzel fogja a bútort, ami mellett lépeget, sőt néha el is engedi, és a hasával támasztja magát. Ja, ajtókat nyitogat, rámol kifele:)
3/4 anonim válasza:
A szabályos mászás kimaradás probléma. A fiam 8 hónaposan kezdett kúszni, nem szabályosan, 9 hónaposan mentünk Dévényes gyógytornászhoz, mint kiderült jó is volt (korábban is jártunk, a nagyobb mérföldköveknél kontrollra) hogy aggódtam, mert egyedül nem ment volna neki, 3 alkalom elég volt, hogy rájöjjön, és otthoni gyakorlás. Én a helyedben elvinném, mert 10 hónaposan már kúsznia kellene. És ezeknek a mozgásoknak a kimaradása később problémát okoz az értelmi fejlődésben.
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!Miután írtam ide,rá három napra a gyerkőc az ágy mellett felállt,és azóta mászik négykézláb.Meg sem tudom kötni,Hála Istennek:)
2013. máj. 24. 12:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!