Beadjam a babámnak oltás után a lázcsillapító kúpot?
Figyelt kérdés
3 hónapos, a védőnő mondta, hogy adjak neki egyet akár lesz láza, akár nem.
Viszont nem akarom fölöslegesen gyógyszerezni. Nem lenne elég szerintetek csak akkor beadni neki amikor tényleg fölmegy a láza?
Egyébként lehet, hogy hőemelkedése van most, mindjárt megmérem..
2013. máj. 14. 20:51
11/17 anonim válasza:
Én csak akkor adtam az oltás után lázcsillapítót, ha az orvos külön szólt érte. Minden oltásnál mondta, hogy érdemes-e, vagy nem szükséges.
12/17 anonim válasza:
Ha 3 hónapos, akkor tudod, hogy az előzőt hogy viselte. Ha nagyon magas láza volt, akkor adjál neki , ha nem, és jól viselte ne adj. Inkább kelj fel éjjel, és nézd meg , nem lázas-e.
13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, megoldódott a dolog mert elaludt közben a vallamon :) meglátjuk milyen éjszakánként lesz..
2013. máj. 14. 21:30
14/17 A kérdező kommentje:
Az előző oltasa után kapott egy fél kupot, már akkor is filoztam , most gondoltam megkérdezem. :)
2013. máj. 14. 21:33
15/17 anonim válasza:
Ó nálunk a védőnő azt mondta, hogy már oltás előtt adjak be egy felet. Én nem adtam se előtte, se utána. Csak akkor adok ha láza van. Nem (!) hőemelkedése, láza. Hőemelkedésnél egy kis vizes borogatás, kissé langyosabb vízben való mosakodást szoktam. Csak a végső esetben gyógyszer.
16/17 anonim válasza:
Mi doktornőnk azt mondja, hogy oltás után 2 órán belül, majd este is lázcsillapítás.
Ma kapta meg szintén a 3 hónapos oltást a fiam, de én adtam neki így közvetlenül utána és este is Nurofent. (Előző hónapban még fél-fél kúpot.)
Itt mindenki másképp csinálja, látod a válaszokat, és azt is, hogy a választól függetlenül mindenki le van pontozva.
Én a helyedben inkább a védőnődre és az orvosodra hallgatnék.
Nekem még mind a 2 gyereknél bevált.
17/17 A kérdező kommentje:
Igen, már akartam is írni, hogy légyszi ne pontozzatok, nincs semmi értelme. Mindenki csak a saját tapasztalatát írta le, amit köszönök.
2013. máj. 14. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!