Valaki megtudná nekem irni hogy hol tudom megnézni a családi nevelési összegét hogy mennyi és hogy még mi jár ha nincs munkaviszonyom?
Szia!
Itt nézz szét:
Nekem sincs munkaviszonyom, így sajnos csak családi pótlékot (12200Ft) és GYES-t kapok (25795Ft) + szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás, ez 64125Ft volt.
4 hónapos kislány anyukája
Szia! Én írtam Neked tegnap. Én csak ezeket kapom, amiket felsoroltam.
Ezt találtam:
A terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) annak a nőnek jár, aki a gyermeke születését megelőző két esztendőben legalább 180 napon keresztül az egészségbiztosítás szempontjából biztosítottnak minősült, és
1. a biztosítás időtartama alatt (például a munkaviszony fennállása alatt), vagy
2. a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül, vagy
3. a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl, de még a táppénz, illetve a baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül
szül.
Ki jogosult a gyetre?
A gyermeknevelési támogatást az a szülő, nevelőszülő illetve gyám veheti igénybe, aki saját háztartásában egyidejűleg legalább három kiskorú gyermeket nevel.
A támogatás a legkisebb gyermek három éves korától a nyolcadik életéve betöltéséig vehető igénybe.
Így ezekre munkaviszony nélkül és 1 babával nem vagyok jogosult. :o(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!