Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tudnátok segíteni (csatos/hibr...

Tudnátok segíteni (csatos/hibrid) babahordozó választásban?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudok kiigazodni a nagy kínálatban, és még sosem hordoztam. Olyan hordozót szeretnék, amivel a már 2 hónapos (nincs még 5 kilós) babámat tudnám hordozni. Ami talán a legfontosabb szempont a számomra, hogy rendkívül egyszerű legyen a felvétele, a baba belehelyezése (később háton is), mert ahogy magamat ismerem, ha túl sokat bénázok a felvétellel, hamar elmegy tőle a kedvem. Én 160 cm vagyok 36/38 ruhamérettel, de jó lenne ha a férjem is könnyen felvehesse, aki szintén nem túl magas. Nyáron szeretnénk kiránduláshoz használni, szóval könnyű és szellős legyen. Leginkább a bondolino tetszik, de érdekel a storchenwiege, hop tye is.Ezekkel van valami tapasztalatotok? Esetleg mást tudtok ajánlani? Kendőzni nem szeretnénk.

2013. máj. 13. 09:09
 1/6 anonim ***** válasza:
nekem liliputi van,nagyon szeretem.Van benne újszülött szűkítő is,de én csak 4 hónapos kora óra óta használok ssc-t,előtte kendőztem.Szerintem ez csak akkor jó,ha már stabilan tartja a fejét
2013. máj. 13. 09:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem is bondolino-m volt, nagyon tetszett, egyszerű felrakni, van vékonyabb anyagú verziója is! :) Viszont én nem vettem, mert nem akartam sokáig hordozni, hanem béreltem. hordozo.hu -t ajánlom. Jelentkezz be egy mini tanfolyamra, és elmagyarázzák, hogy mit ajánlanak, ott ki is próbálhatod, bérelhetsz egy hétre is de egy hónapra is. Én 2 hónapot béreltem, a másodikban összesen 2x volt rajtam. Megszokta hogy ott vagyok! Most kölcsön kaptam rokontól egy másik fajta hordozót, ha nagy gond lenne, akkor abba belerakom, de nem szándékozom hordozni. 3 hós lesz egy hét múlva, és 6 kg körül van! Kicsit nehéz! De rokontól kaptunk kölcsön egy hordozót (nem tudom a nevét, külföldről van, itthon nem lehet kapni), ha úgy látom, abba belerakom. Még a gremese.hu-t tudom ajánlani. Jó hordozást, remélem segítettem!
2013. máj. 13. 09:55
 3/6 anonim ***** válasza:

2 hónapost még nem szabad csatosba tenni!!!

Csak onnantól szabad használni, ha már önállóan ül, vagy mászik a baba.

Tudom, hogy van némelyikhez újszülött szűkítő, de ha utánaolvasol, akkor rájösz, ez csak reklámfogás, hogy minél többen ilyet vegyenek. A csatos nem tartja kellőképpen szorosan az újszülött testét, válassz a kezdetekhez inkább mei tait, vagy kendőt.

Nekem amúgy a kendő mellett egy csatos Lilliputim van, de még én se tettem bele a lányom, most 5 hónapos, még elveszlik benne, a kendőt használom.

2013. máj. 13. 11:33
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy csatost még nem használhatunk, de amiket felsoroltam azokat lehet, nem? Ezek elvileg kendő alapanyagúak, csak nem kell kötözni. Mei tai-on gondolkodtam először, de azt is csak 4 hónaptól ajánlják inkább.

A bérlés jó ötlet, de kipróbálni nem tudom előtte, mert vidéki vagyok és itt még hordozási tanácsadó sincs. Ezért igyekszek mindennek utána olvasni, de így nem az igazi :)

2013. máj. 13. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Hoptyet ajánlanám a felsoroltak közül, illetve Lujzus termékeit, ekkora babához első sorban a kendőszárú félcsatos, állítható bodyjú és ülepű hordozóját:). Magam is használtam és használom, nagyon jó hordozók, a legmegfelelőbb, amit a szövött kendő és a karikás "után" ajánlani tudok ilyen pici babához:). Itt a honlapja: [link]

Merre laksz egyébként? Hátha mégis van klub vagy tanácsadó a környéken:).

2013. máj. 13. 15:22
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Már egy éve kérdezted de azért leírom, hogy a mei tai lenne nektek jó de való igaz, hogy leghamarabb 4 hós kortól. Tudok ajánlani egy szupi oldalt ahol SSC hordozók, mei tai-ok, félcsatos hordozók vannak és gyönyörűek!

Indigo márka.

www.facebook.com/indigogyerek

2014. máj. 1. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!