Van olyam, hogy egy baba "leszokik" a tapszerrol?
A fiam 7 hónaposan csinálta ugyanezt. Próbálkoztam, 5 fajtával is, a végén már hányt tőle, így azóta tápszert nem kapott. Viszont a tejpépet ő is ette, ezért a tápszeres étkezéseket felváltottuk tejpépesre, azt kapott napi 2-3 alkalommal és nagyszerűen fejlődött azzal is, mivel ugyanazokat a dolgokat tartalmazza a tejpép is, mint a tápszer, csak nem híg, hanem szilárd táplálék.
Aztán 1 évesen bevezettem a tehéntejet, utána pedig már evett szinte mindent, amit lehetett.
Lányomnak 7 hónapos kora körül volt egy időszaka, hogy csak akkor itta meg a tápszert, ha borzasztóan álmos volt, amúgy nem. Aztán kicsit jobb lett, de soha nem rajongott sem a szopizásért, sem a tápszerért.
S aztán 10 hónaposan már nem itta meg a tápszert.
1 éves kora után megpróbáltam tejitalokat, majd rendes tejet adni neki, de ezeket sem itta meg. Azóta sem, pedig már 3 éves. A kakaót sem szereti. Ő ilyen.
A doki nekem mindig azt mondta, hogy ha eszik húst és másféle tejtermékeket, akkor ne aggódjam túl a dolgot.
Persze kínálgasd azért, esetleg válts tápszert, mert 1 éves koráig azért csak-csak fontos lenne, de nem kell kétségbe esni, ha nem igazán van oda a tápszerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!