Babámnak láza nincs, de sűrű fehér trutyit szívtam le tőle. Nagyon nyugtalan. Mi lehet a baja?
köszi a választ, kb. erre a 2-re tippeltem én is. Hogy lehet eldönteni, hogy fogzás vagy megfázás?
Tegnap óta szörcsög, nyugtalan volt már éjszaka is. Napközben tegnap vidám volt, de rajtam "lógott", ha leraktam nyügös lett :) Ma már eljátszott úgyis ha nem volt a kezemben, de azért nyugtalan volt még így is. Az ínye fehérebb alul, mint eddig volt... első baba, 5 hónapos múlott.
Fogzás nem okoz náthát, csak azért hiszik azt, hogy mégis, mert fogzáskor legyengülhet a babák, gyerekek immunrendszere, így fogékonyabbá válhatnak kórokozók elkapására. És maga a kórokozó, ami lehet vírus vagy baktérium, okozza a náthát.
Ha még fehér az orrváladék, akkor vírusos jellegű a betegség. Bár nem tudom, mennyi idős, de ha még pici, akkor mindenképpen mutasd meg az orvosnak, aki ilyet esetben tud nektek tünetenyhítő gyógyszereket írni, amivel könnyebbé teheted a babád számára a betegséget.
És persze figyeld a lázát, illetve ha sárgássá vagy zöldessé válna az orrváladék, akkor pedig mindenképpen orvos, ugyanis az bakteriális fertőzésre utal, arra pedig antibiotikum kell.
Jobbulást kívánok!:)
Mindenképp vidd orvoshoz, majd az megmondja. A kisfiam most pont így volt, semmi láz csak nagyon taknyos volt, kaptunk antibiotikumot, így is 8 napig elhúzódott.
8,5 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!